ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Αδυναμία προσέγγισης του C-130H Hercules για επείγουσα αεροδιακομιδή ασθενούς

Αδυναμία προσέγγισης του C-130H Hercules για επείγουσα αεροδιακομιδή  ασθενούς από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

Στις 1:50 τα ξημερώματα Τετάρτης απογειώθηκε το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130H Hercules’ της Πολεμικής Αεροπορίας από γέφυρα το Ηράκλειο της Κρήτης , προς το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς , για να παραλάβει διασωληνωμένο άντρα ασθενή με παθολογικό πρόβλημα .

Η αεροδιακομιδή εξελίχθηκε σε θρίλερ και οι κακές μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη των ώρα με ισχυρή καταιγίδα και με έντονη κεραυνικη δραστηριότητα να πλήττει όλη την περιοχή του Κεντρικού Ιονίου ,και την θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κεφαλονιάς .

Δυστυχώς το C-130 αναγκάστηκε να κάνει κύκλους για 1:30 ώρα πάνω από το Νόμο Ηλείας προσπαθώντας να βρει διάδρομο ασφαλούς διέλευσης και προσγείωσης στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

Το C-130  τελικά δεν κατάφερε να προσεγγίσει τον εναέριο χώρο της Κεφαλονιάς λόγω της δυνατής καταιγίδας με υψηλή κεραυνικη δραστηριότητα . Δυστυχώς μετά τις 4:00 τα ξημερώματα η αεροδιακομιδή ματαιώθηκε και το μεταγωγικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας , ενώ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ επέστρεψε στο Γ. Ν  Κεφαλονιάς. 

ΠΗΓΗ:kefaloniapress

Related Articles

Back to top button