ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακάρ: Η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες – Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο

Να εντείνει συνεχώς τις προκλήσεις και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας επιμένει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακαρ.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες και ασκεί επιθετική, επεκτατική και εχθρική πολιτική.

Αυτά ακριβώς ανέφερε σε ομιλία του κατά την οποία συγκεκριμένα δήλωσε:

«Δυστυχώς η Ελλάδα με τις προβοκατόρικες ενέργειες της αλλά και προβοκατόρικη ρητορική ενισχύει την αστάθεια. Συνεχίζει την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Θυσιάζει την ευημερία και τα συμφέροντα του λαού της, υπέρ των συμφερόντων άλλων χωρών. Την πολιτική της ύπαρξη την χτίζει πάνω στην εχθρότητα ενάντια της Τουρκίας και κάθε ημέρα προκαλεί νέες εντάσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

«Να μην βασίζονται σε αυτούς που πιστεύουν, και να διδαχθούν από την ιστορία δίχως να ξεχάσουν το 1922. Ως αποτέλεσμα, στην Κύπρο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο είμαστε έτοιμοι σε διάλογο όμως δεν επιτρέψαμε και ούτε θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», συνέχισε .

Ερντογάν: Το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε 58 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

«Το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε 58 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σε βάθος 3.023 μέτρων κάτω από τη θάλασσα, στο οικόπεδο Τσαϊτζούμα 1» ανέφερε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Επισημαίνοντας ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ανέρχονται συνολικά σε 710 δισ. κυβικά μέτρα, με εμπορική αξία 1 τρισ. δολαρίων, ο Ερντογάν είπε ότι ο στόχος της χώρας είναι να ανεξαρτητοποιηθεί από το ξένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατόν.

«Οι νέες γεωτρήσεις μας θα ανοίξουν τον δρόμο για παρόμοιες σε άλλα, γειτονικά οικόπεδα. Θα ξεκινήσουμε νέες γεωτρήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα», πρόσθεσε.

Όσο για την αμυντική βιομηχανία, ο Ερντογάν είπε, σύμφωνα με το CNN Turk:

«Στη συνεδρίαση της αμυντικής βιομηχανίας στην οποία προήδρευσα την Τρίτη, εξετάσαμε την τελευταία κατάσταση στα έργα αμυντικής βιομηχανίας, που αποτελούν το καμάρι της χώρας μας. Φτάσαμε στη θέση που κάνει το όνομά μας να αναφέρεται».

ΠΗΓΗ:NEWSBOMB

Related Articles

Back to top button