ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Αργοστόλι -Αεροδρόμιο : Επικίνδυνη κολόνα

Ρεπορτάζ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Σε παρέμβαση στο δρόμο Αργοστόλι -Αεροδρόμιο στο ύψος του οικισμού των Μηνιων προχώρησε η Περιφέρεια Ιοινιων Νήσων αποκαθιστώντας σημείο του δρόμου  που υπήρχε σπηλαιώση και υπήρχε ο κίνδυνος κατάρρευσης της παλιάς λιθοδομής που εδραζοταν το οδόστρωμα και είχε αναδείξει σε ρεπορτάζ του το Kefaloniapress  και ο Μακης Λεκατσας .

Η επικινδυνότητα  του σημείου και ο κίνδυνος  να κλείσει ο βασικος οδικός   αξονας που συνδέει το Αεροδρόμιο  είναι μεγάλος  και με  την παραχώρηση  τμήματος του οικοπέδου από τον ιδιοκτήτη η Περιφέρεια προχώρησε στην κατασκευή τοίχιου αντιστήριξης στο σημείο αποκαθιστώντας το οδόστρωμα στο σημείο από τον κίνδυνο υποχώρησης.

Ομως  αυτά  που πρέπει να γίνουν άμεσα για να όλοκληρωθει η παρέμβαση είναι η μετακίνηση της κολόνας που  μετά τη διαπλάτυνση που έγινε  παραμένει σε  επικίνδυνο  σημείο  , με κίνδυνο ατυχήματος ειδικά τη νύχτα  από  οδηγούς ειδικα  τουρίστες  που έρχονται  από το Αεροδρόμιο , και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο σημείο .

Ο δρόμος Αργοστόλι -Αεροδρόμιο  χρειάζεται παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία ειδικά όμως στο ύψος του οικισμού των Μηνιων που θα παρουσιάσουμε σε επόμενο ρεπορτάζ .

Στις φωτογραφίες βλέπουμε πως το πόσο επικίνδυνη είναι η κολόνα που δεν μετακινήθηκε μετα την κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης που κατασκεύασε η Περιφέρεια .

Οι οδηγοί που έρχονται από το Αεροδρόμιο βλέπουν ξαφνικά την κολόνα μπροστά .

Εδω βλεπουμε την επικινδυνότητα του δρόμου και επισης φωτογραφίες απο την φάση κατασκευής του τοιχιου αντιστήριξης .

kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button