ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βελόπουλος: “Εγκαταλελειμμένοι οι σεισμόπληκτοι στην Αμμούσα στην Κεφαλονιά” – Τι απαντά ο Κατσιβέλης

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Εγκαταλελειμμένοι οι σεισμόπληκτοι στην Αμμούσα στην Κεφαλονιά»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σε απόγνωση βρίσκονται οι σεισμόπληκτοι της Αμμούσας στην Κεφαλονιά. Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στο νησί το 2014, 54 οικογένειες ζουν σε απελπιστικές συνθήκες, των οποίων οι κατοικίες, όντας μέσα σε συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών, επλήγησαν ανεπανόρθωτα από καταστροφές. Αναμένουν, εδώ και 8 χρόνια, να εκπληρώσει η Πολιτεία τη δέσμευσή της και να προβεί στην υλοποίηση των επισκευών των οικημάτων τους, για τις οποίες η ανάθεση μελετών ήδη έχει νομοθετηθεί και αναρτηθεί στη Διαύγεια (2018 και 2020). Οι τελευταίοι διαβιούν σε ημιάθλιες συνθήκες, ενώ τα κατεστραμμένα σπίτια τους, όπως καταγγέλλουν, είναι εστία μόλυνσης και υγειονομικών κινδύνων. Θεωρούν οι ανωτέρω σεισμόπληκτοι ότι η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει με την ολοκλήρωση των επισκευών των κατοικιών τους, ενώ εδώ και ένα χρόνο οι ανωτέρω δε λαμβάνουν και την επιδότηση ενοικίου, πράγμα που συμβάλλει στην περαιτέρω εξαθλίωσή τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι για την κωλυσιεργία και την καθυστέρηση της υλοποίησης των επισκευών στις εργατικές κατοικίες της Αμμούσας στην Κεφαλονιά;
  2. Προτίθεσθε να επιταχύνετε τις διεργασίες υλοποίησης των επισκευών στις εργατικές κατοικίες της Αμμούσας στην Κεφαλονιά, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής δεκάδων ντόπιων κατοίκων, οι οποίοι διαβιώντας σε ημικατεστραμμένα οικήματα είναι εκτεθειμένοι σε υγειονομικούς κινδύνους και άθλιες συνθήκες ποιότητας ζωής;

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 3179/14-02-2022 Ερώτηση

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. πρωτ. 31494/17-05-2022 εγγράφου μας και σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, διαβιβάζουμε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1331/25-02-2022 έγγραφο του Γραφείου Δημάρχου του Δήμου Ληξουρίου, για ενημέρωσή σας.
Κατά τα λοιπά, όπως προκύπτει και από το συνημμένο έγγραφο, αρμόδιο να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή των Ελλήνων, είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

ΚΑΤΣ1

inkefalonia.gr

Related Articles

Back to top button