ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε…

Γράφει η Νικόλ Μπουζούκου

Μια έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 25ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου.

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με την Διευθύντρια και τις εκπαιδευτικούς και με το προσωπικό του 25ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου, καθώς και με την συμμετοχή των γονέων των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο σχολείο, προχώρησαν στην αναβάθμιση του σχολείου.

Ο Δήμος Περιστερίου είναι πάντα δίπλα στους πολίτες του

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κος Αναστάσιος Θεοδωράκος συνεχίζει δυναμικά το έργο του, ως προς την βελτίωση και αναβάθμιση τόσο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά όλων των σχολείων του Δήμου Περιστερίου.

Έχoντας υπό την επίβλεψη του γύρω στα 135 σχολεία όλων των σχολικών βαθμίδων, καθώς το Περιστέρι είναι ο 4ος μεγαλύτερος Δήμος της Ελλάδας, ο Αντιδήμαρχος κος Αναστάσιος Θεωδοράκος προχώρησε και στην αναβάθμιση του 25ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου

Αλλαγές που έγιναν στο σχολείο

Τοποθετήθηκε νέο πάτωμα στο εσωτερικό του σχολείου. Έγινε Μόνωση της ταράτσας, βάφτηκαν οι εσωτερικοί χώροι, έγινε συντήρηση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, και συντήρηση στα υδραυλικά της τουαλέτας, επίσης τοποθετήθηκε Αλεξικέραυνο. Χλοοτάπητας προστέθηκε εξωτερικά σε όλη την αυλή του σχολείου, έτσι ώστε οι μικροί μαθητές να μπορούν να παίζουν με ασφάλεια και να απολαμβάνουν την ώρα του διαλείμματος τους. Και οι αλλαγές συνεχίζονται…

Κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον Αντιδήμαρχο κο Αναστάσιο Θεωδοράκο μίλησε με θερμά λόγια λέγωντας στην δήλωση του τα έξης:

<< Γενικότερα επειδή τα σχολεία μας είναι ζωντανοί οργανισμοί, τα οποία υποδέχονται το πιο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, και της ζωής μας δηλαδή τα παιδιά μας… Γονείς Εκπαιδευτικοί και Δήμος συνεργαζόμαστε και δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε οι σχολικές ώρες να είναι αποδοτικές και ασφαλείς για τους μικρούς μας φίλους. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια >>

Διεύθυνση και Εκπαιδευτικοί του σχολείου

Η Διευθύντρια, οι Δασκάλες και το προσωπικό του 25ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου συμμετέχουν ενεργά στην αναβάθμιση του σχολείου τους, με προτεραιότητα τους πάντα τα παιδιά.

Γνωρίζοντας ότι έχει τεράστια σημασία όχι μόνο το μαθησιακό κομμάτι, αλλά και ένα όμορφο-άνετο περιβάλλον που να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών, και να φέρνει μόνο χαμόγελα στα πρόσωπα τους, καθώς και ωραίες αξέχαστες αναμνήσεις από την πρώτη τους επαφή με το σχολείο.

Θέλωντας και αφιερώνοντας από τον προσωπικό τους χρόνο και αδιαμαρτύρητα και με γνώμονα την αγάπη τους για τα παιδιά, μετά το πέρας των μαθημάτων βοηθούν με την δική τους προσωπική εργασία σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύπτει.

Φροντίζουν πάντα για την καθαριότητα των παιχνιδιών, και ανανεώντας τα με καινούργια παιχνίδια μέσω δωρεών και με την συμμετοχή των γονέων των μικρών μαθητών όσον αφορά την αγορά, καθώς και άλλων διαφόρων αναγκών του σχολείου σε γραφική ύλη κ.α που χρειάζονται.

Πρόσφατα κατάφεραν να αγοράσουν παιχνίδια εξωτερικού χώρου για την ανανεωμένη τους πλέον αυλή, Τραμπολίνο και άλλα διάφορα παιχνίδια προστέθηκαν στην αυλή τους…

Ο παράδεισος ενός παιδιού θα τολμήσω να πω, τι πιο όμορφο απο παιδιά χαρούμενα να παίζουν και να απολαμβάνουν την μέρα τους μαζί με τις Δασκάλες τους.

Η Έκπληξη

Μια έκπληξη λοιπόν περίμενε τους μαθητές του 25ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου. Μια πανέμορφη τοιχογραφία διακοσμούσε τον τοίχο του σχολείου τους!!!

Ο Ζωγράφος Δημήτρης Χαρίτος που με την εθελοντική του προσφορά χάρισε αυτή την πανέμορφη τοιχογραφία στο 25ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου, και αυτό είναι μόνο η αρχή!!!

Αναμένεται σύντομα και οι υπόλοιποι τοίχοι του σχολείου να φιλοτεχνηθούν από τα μαγικά χέρια του, καθώς επίσης η χορηγία των χρωμάτων ήταν δωρεά από την Vernilac SA με την οποία συνεργάζεται.

Έχωντας αγάπη και πάθος για την ζωγραφική, κύριο μέλημα του είναι να χαρίζει χαρά και να περνάει κοινωνικά μηνύματα μέσα από τα έργα του. Να σημειωθεί δε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φόρα που ο ίδιος συμμετέχει σε τέτοια δράση “Φιλοτέχνηση Σχολείων“. Είναι πολλά τα σχολεία που ο ίδιος έχει φιλοτεχνήσει σε Αθήνα και Κόρινθο.

Μερικά από τα έργα του…

” ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…”

Γιατί η Συλλογική προσπάθεια και η προσφορά Αγάπης είναι αυτά που μπορούν να τα κάνουν όλα δυνατά…

Related Articles

Back to top button