ΔΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Την Κυριακή 22/05/2022 έγινε στον Δημοτικό Κινηματογράφο η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Ιθάκης και Πύργου. Στην εκδήλωση αυτή ήταν παρούσα και η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Ζαχαράκη, -λόγω  των εκδηλώσεων για την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα –  η οποία σε σχετικό λόγο που εκφώνησε , με  εντελώς προεκλογικό χαρακτήρα, αναφέρθηκε στο πόσο στοργική και πάντα δίπλα μας στάθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια……

Όμως υπήρξαν πάρα πολλά πράγματα στα οποία η κ. Υφυπουργός δεν

  • Δεν είπε λέξη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο Φρίκες-Κιόνι , δύο σχεδόν χρόνια μετά το πέρασμα του Ιανού, αν και είχε περάσει μόλις το προηγούμενο βράδυ από εκεί. Ούτε είπε κουβέντα για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγένετες επαγγελματίες (ψαράδες κλπ0.
  • Δεν είπε λέξη για την απαράδεκτη αύξηση (τριπλασιασμός τουλάχιστον) στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στο νησί μας, με συνέπεια να καλούνται οι συμπατριώτες μας να πληρώσουν δύο και τρείς φορές περισσότερο ΕΝΦΙΑ την φετινή χρονιά, σε σχέση με αυτά που πλήρωναν στο παρελθόν για έναν φόρο που από την γέννησή του πλήττει κυρίως τους μικροϊδιοκτήτες.
  • Δεν είπε λέξη για το τσουνάμι των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας των μεταφορών των ειδών διατροφής  που λόγω και της νησιωτικότητας  πολλαπλασιάζονται .
  • Δεν είπε ούτε λέξη για την ανυπαρξία φτηνής στέγης για τις λαϊκές οικογένειες αλλά και για τους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται να υπηρετήσουν στο νησί μας, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ως καθ’ ύλη αρμόδια υπουργός ότι αυτό οφείλεται στην ανεξέλεγκτη και χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό ανάπτυξη του θεσμού του RB’N’B, που έχει καταστήσει την στέγαση οικογενειών όνειρο απατηλό, αφού ενδιαφέρεται μόνο για την τουριστική «αξιοποίηση» χωρίς όρια κάθε σπιτιού.
  • Δεν είπε λέξη για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό κυρίως ειδικής αγωγής και καλλιτεχνικής παιδείας που χρόνια τώρα αφήνουν χωρίς βοήθεια τους μαθητές με ειδικές ανάγκες  , αλλά και χωρίς καλλιτεχνική παιδεία τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
  • Δεν είπε ούτε λέξη για όλα τα άλλα προβλήματα (Κέντρο υγείας, Μεταφορές) που ταλανίζουν το νησί μας.

Ήταν ακόμη μια επίσκεψη κυβερνητικού στελέχους που έβριθε φιλοφρονήσεων ένθεν και ένθεν  , που βοηθάει στις δημόσιες σχέσεις όλων των μερών και που δεν έχει τίποτε να προσφέρει στην κατεύθυνση που έχει ανάγκη ο λαός. Και βέβαια κανείς δεν είπε ούτε μία λέξη για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία….Γι αυτό συνειδητά απέχουμε από φιέστες και εκδηλώσεις τέτοιου είδους.  Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης καταδικάζει αυτές τις μεθόδους με τις οποίες ξεπλένεται κάθε κυβερνητικό στέλεχος που επισκέπτεται το νησί μας εδώ και χρόνια και καλεί τους συμπατριώτες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ιθάκη, 24 Μάη 2022.

πηγή:kefalonianews.gr

Related Articles

Back to top button