ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γ. Πλακιωτάκης: Εντός Ιουλίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Μυτιλήνης -Σμύρνης με την Levante Ferries

Εντός Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ Α.Ε.), ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής και τόνισε πως εγκαινιάζεται εντός του Ιουλίου η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη και αναμένονται ανακοινώσεις για αυτό, από τον ΟΛΘ, σε συνεργασία με τη Levante Ferries, την εταιρεία που θα αναλάβει τη γραμμή.

Η σύνδεση θα εκτελείται με το πλοίο «Smyrna di Levante», το οποίο έχει μήκος 160 μέτρα, ταχύτητα 18 κόμβους και θα μπορεί να μεταφέρει 950 επιβάτες, 60 φορτηγά, ενώ θα διαθέτει και 200 καμπίνες.

Ενδιάμεσος σταθμός το λιμάνι της Μυτιλήνης

Σημειώνεται πως το «Smyrna Di Levante», το οποίο δέχθηκε ολοκληρωτική μετασκευή, ευρεία τεχνολογική αναβάθμιση, καθώς και πλήρη αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση των εσωτερικών του χώρων, θα συνδέεται τουλάχιστον δύο φορές και με τη Λέσβο.

Το Επιμελητήριο Λέσβου, «με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση» ανακοίνωσε ότι μετά την επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Βαγγέλης Μυρσινιάς με τον Γιώργο Θεοδόση, πρόεδρο της Levante Ferries, που θα εκτελεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη, εντάσσεται το λιμάνι της Μυτιλήνης ως ενδιάμεσος σταθμός της γραμμής. Κάτι που όπως σημειώνεται «επιτεύχθηκε μετά από έντονες και διαρκείς διαβουλεύσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, τόσο με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία, όσο και με τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας».

Ο κ. Μυρσινιάς σημείωσε ότι «με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σύνδεση της Μυτιλήνης με την Θεσσαλονίκη και φυσικά προστίθεται άλλη μια σύνδεση με τη Σμύρνη, με ιδιαίτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη της Λέσβου».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη διοίκηση της Εταιρείας, δήλωσε ότι «η απόφαση αυτή της Εταιρείας, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα το Επιμελητήριο προς την κατεύθυνση αυτή, μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις και συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση της Ναυτιλιακής Εταιρείας, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τέλος ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για τη συμβολή του στην επίτευξη αυτής της σύνδεσης».

ΠΗΓΗ: kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button