ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Δήμος Αργοστολίου: Προχωράει το σημαντικό έργο οδοποιίας στα Κουρουκλάτα.

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, από τους σεισμούς του 2014, ένα σημαντικό έργο οδοποιίας ξεκίνησε και προχωράει με εντατικούς ρυθμούς στα Κουρουκλάτα.

Από τις 17 έως 20/09/2020, έπληξε την περιοχή του Νοτίου Ιονίου και ιδιαίτερα τα νησιά  Κεφαλονιά & Ιθάκη και επομένως και τον Δήμο Αργοστολίου, ο ισχυρός κυκλώνας με την επωνυμία “Ιανός”. Το φαινόμενο στο διάστημα αυτό προξένησε πολύ ισχυρές βροχές και εντονότατες καταιγίδες, καθώς και ισχυρότατους ανέμους που κατά τόπους ξεπερνούσαν τα 10bf.

Ιδιαίτερα σημαντικές ζημιές κατά θέσεις, παρουσιαστήκαν στον μοναδικό δημοτικό δρόμο που οδηγεί στην ορεινή κοινότητα Κουρουκλάτων, μήκους 720,00m και μέσου πλάτους 7,00m, με αποτέλεσμα να είναι πολύ επικίνδυνη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες η προσπελασιμότητά του.

Ο δρόμος αυτός, στις ίδιες θέσεις, είχε υποστεί ζημιές και με τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν το νησί της Κεφαλονιάς το έτος  2014, που όμως με το φαινόμενο “Ιανός” έγιναν πιο επικίνδυνες για την ασφάλεια και την ζωή οχημάτων και πεζών,

Σκοπός του έργου είναι η επαναφορά της λειτουργικότητας της οδού. Η οδός λόγω των έντονων κλίσεων είναι κατασκευασμένη από σκυρόδεμα. Οι σημαντικότερες βλάβες είναι σε οκτώ(8) θέσεις, στις τέσσερεις από τις οποίες εκτός από την αποκατάσταση του σκυροδέματος θα πρέπει να κατασκευαστούν και τοίχοι αντιστήριξης (ανάντη της οδού) από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ζημιές έχουν προκληθεί και στο κατάστρωμα κυκλοφορίας, λόγω υποσκαφών ή καθιζήσεων με αποτέλεσμα κατά τμήματα να απαιτούνται εργασίες καθαίρεσης και ανακατασκευής του καταστρώματος κυκλοφορίας από σκυρόδεμα.

Ήδη έχει κατασκευαστεί ένα μεγάλο τοιχίο αντισήριξης απο οπλισμένο σκυρόδεμα και αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατασκευαστούν και τα υπόλοιπα (τέσσερα συνολικά), στο έργο συνολικού προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, με χρήματα απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

πηγή:kefaloniamagazine.gr

Related Articles

Back to top button