ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ

Δήμος Σάμης: 7η Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ο Δήμος Σάμης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που καθιερώθηκε το 1948 και άρχισε να γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1950. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θέλοντας να επικεντρωθεί στα επικρατέστερα ζητήματα υγείας που απαιτούν την άμεση προσοχή μας.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για το 2022 είναι «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας», με τη φετινή επιλογή να έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που μπορούν να αποφευχθούν. Αυτό περιλαμβάνει την κλιματική κρίση που είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Μετά και την παγκόσμια κρίση υγείας που βιώνουμε λόγω της Πανδημίας του Covid 19, είναι σημαντικότερο από ποτέ άλλοτε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, έχοντας ως όπλα την ατομική ευθύνη και την εμπέδωση κουλτούρας πρόληψης.

Όποιος έχει υγεία μπορεί να έχει δύναμη και ελπίδα και όποιος έχει αυτά έχει τα πάντα!

Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος
Αριστέα Αμίτση

Related Articles

Back to top button