ΔΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διονύσης Στανίτσας: “Επιχορήγηση 1 εκατομμύριο ευρώ στον Δήμο Ιθάκης για την οδοποιία”

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή Κων/νου ο Δήμος Ιθάκης επιχορηγήθηκε με ποσό ύψους 1.000.000,00€ στον Άξονα Προτεραιότητας: 2.4 « Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων » και τίτλο: «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Ιθάκης Περιφερειακής Ενότητας Ιθάκης, που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020».

Η εν λόγω χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε αποκλειστικά για τον Δήμο μας και θα απορροφηθεί κατόπιν υποβολής ολοκληρωμένης πρότασης μέσω Τεχνικού Δελτίου στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου.
Δεδομένου ότι ο Δήμος αξιοποιεί άμεσα είτε δρομολογεί άμεσα τις χρηματοδοτήσεις που δέχεται από την κυβέρνηση ανά διαστήματα και με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που τον επηρέασαν καταστροφικά, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δέχεται εκ νέου ενίσχυση και είμαστε τουλάχιστον ευγνώμονες για αυτό.

Μέχρι τις 31/12/2022 ο Δήμος θα έχει καταθέσει την ολοκληρωμένη πρόταση του για αποκατάσταση των καταστροφών σύμφωνα με τις ανάγκες που θα καταγράψουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες και θα προχωρήσει στην υλοποίηση της μεγάλης αυτής δαπάνης με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών του νησιού μας.

Διονύσης Στανίτσας 

Δήμαρχος Ιθάκης 

inkefalonia.gr

Related Articles

Back to top button