ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕΥΓΕΙΑ

ΕΚΑΒ – Εκπαίδευση για τη σωτηρία μιας ζωής σε παιδιά νηπιαγωγείων στο Αργοστόλι

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης του ΕΚΑΒ «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά να κρατήσει μια ΖΩΗ», το ΕΚΑΒ Πάτρας Τομέας Κεφαλλονιάς σε συνεργατική δράση με το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου παρουσίασαν σε γονείς και μαθητές στο Δημοτικό Θέατρο ‘ Ο ΚΕΦΑΛΟΣ ‘ τις βασικές γνώσεις για τις πρώτες βοήθειες ,την καρδιοπνευμονικη Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) .

Η Βασιλικη Κοκολινη εκπαιδεύτρια Γενικού Πληθυσμού και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης πληρωμάτων ΕΚΑΒ. και Εκπαιδεύτρια στο ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας στην ειδικότητα Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου , παρουσίασε με λεπτομέρεια στους μικρούς μαθητές , Γονείς ,και εκπαιδευτικούς την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), ώστε μέσα από την παρακολούθηση και την διαδραστική παρουσίαση να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης πως αντιμετωπίζουν μια καρδιακή ανακοπή σε όλες τις ηλικίες , και το πως μπορούν να προσφέρουν την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα κρίσιμα και καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Η εκπαιδευτική παρουσίαση ολοκληρώθηκε με θεατρική αναπαράσταση τροχαίου από τους μικρούς μαθητές , την κλήση του ΕΚΑΒ , την άφιξη του και την αντιμετώπιση των τραυματιών . Τα παιδιά απήγγειλαν μάλιστα ένα ποιηματάκι για το πως με τα χέρια μας μπορούμε να σώσουμε μια ζωή .

Οι εκπαιδευτικοί , οι γονείς και τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερα ενδιαφέρον , με απορίες και ερωτήσεις στην Εκπαιδεύτρια Βασιλική Κοκολινη και εντυπωσίασαν με τον άψογο τρόπο που εκτελούσαν τις διαδραστικές δράσεις .

Με τη σημερινή παρουσίαση ολοκληρώθηκε η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης του ΕΚΑΒ « Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!» , που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

ΠΗΓΗ:kefaloniapress

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button