ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΔΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΕΛΜΕ ΚΙ – Πέμπτη 15 του Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πέμπτη 15 του Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Διεκδικούμε: Αύξηση Μισθών- Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων -Ασφαλή Σχολεία

Στα πλαίσια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΟΛΜΕ αλλά και με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11 χρονου μαθητή στις Σέρρες, η ΕΛΜΕΚΙ καλεί σε κινητοποίηση, προκειμένου να αναδειχθούν οι μεγάλοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν μαθητές-γονείς και εκπαιδευτικοί στην προσβασιμότητά τους από και προς στα τρία μεγάλα σχολεία στην πόλη του Αργοστολίου, του 1ου και 2ου Λυκείου Αργοστολίου (συγκρότημα «Φαραώ»), καθώς και του ΕΠΑΛ Αργοστολίου.

Τα τελευταία χρόνια η ΕΛΜΕΚΙ έχει καταγγείλει δημόσια τις πολλές και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα σχολεία στο Νομό μας. Ωστόσο μια από τις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις είναι οι προαναφερόμενες, όπου χρόνια τώρα οι μαθητές αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο στη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο, αφού η είσοδος και η έξοδος για το 1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου βρίσκεται επί του περιφερειακού δρόμου Αργοστολίου (δρόμος με μεγάλες ταχύτητες και χωρίς τα απαιτούμενα μέσα προστασίας διαβάσεις, σηματοδότες, φύλαξη, αερογέφυρα κ..α) και αντίστοιχα του ΕΠΑΛ Αργοστολίου στην οδό Λάσης που δεν διαθέτει ούτε πεζοδρόμια (!!!). Επειδή ήδη πέρσι θρηνήσαμε ένα μαθητή και επειδή από καθαρή τύχη δεν έχει συμβεί άλλο ατύχημα με εμπλοκή μαθητή, δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε μα κινδυνεύουν καθημερινά μαθητές- γονείς εκπαιδευτικοί.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ

Την Πέμπτη 15 του Δεκέμβρη μέρα 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης ΔΟΕ – ΟΛΜΕ
στις 11 πμ εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, συγκεντρωνόμαστε στον κόμβο του «Φαραώ»,
προκειμένου εκτός από τα γενικότερα αιτήματα (αυξήσεις στους μισθούς και δώρο Χριστουγέννων, μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων, κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης κ.α.), να απαιτήσουμε, να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία!

Κυβέρνηση, ΠΙΝ και δημοτικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν το πινγκ – πονγκ της μετάθεσης ευθυνών και να δώσουν άμεσα λύσεις.

Αργοστόλι 12/12/2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

ΠΗΓΗ:kefaloniapress

Related Articles

Back to top button