ΑΓΡΟΤΙΚΑΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΔΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Ε.Α.Σ.: Nέες πληρωμές αγροτικών κορονοενισχύσεων 22,5 εκατ. ευρώ

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) 416/71435 /2022 με θέμα «χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την επικράτεια στους τομείς α) της καλλιέργειας λεβάντας β) της παραγωγής ξηρών σύκων, γ) της επιτραπέζιας ελιάς πλην καλαμών και δ) της καλλιέργειας καπνού, ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής του ποσού των 19.405.436,56€ στους δικαιούχους καλλιεργητές.

       Επιπλέον, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κ.Υ.Α. 395/67916/2022 αναφορικά με την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την επικράτεια στους τομείς: α) της επίσπορης και βιομηχανικής πατάτας και β) της παραγωγής μανταρινιών ποικιλίας κλημεντίνη ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής του ποσού των 2.948.401,99€ σε δικαιούχους πατατοκαλλιεργητές και μανταρινοκαλλιεργητές.

 Οι εν λόγω ενισχύσεις καταβάλλονται, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί των συγκεκριμένων προϊόντων τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 και από τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

     Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ: inkefalonia.gr

Related Articles

Back to top button