ΕΚΚΛΗΣΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Πρόγραμμα Θρησκευτικών Εκδηλώσεων στη Μνήμη του Αγίου Διονυσίου

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου ανακοίνωσε το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών και Τελετών κατά το τριήμερο από 16ης έως 19ης Δεκεμβρίου 2022 στην Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου του Αγίου Διονυσίου. Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια από την κοίμησή του.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός ΙΟΝΙΑΝ θα μεταδώσει ζωντανά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα

Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 5 το απόγευμα, θα γίνει η επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Θα ακολουθήσει Δοξολογία με περιφορά του σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 3 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει Ιερά Αγρυπνία.
Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Περί ώρα 11 η πρωινή, καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιηθεί λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 ώρα 7.30 το πρωί, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή της Χορωδίας Λευκίμμης Κερκύρας.

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, περιφορά του σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα. Την επισημότητα της εορτής θα αναγγείλει η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου, παιανίζοντας κατά μήκος της πόλεως.

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, καλούνται να παραστούν ο Λαός και οι Αρχές κατά την καθιερωμένη τάξη.

Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου, της Δ.Ε. Αλυκών και Δ.Ε. Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Παρακαλούνται, ο κ. Δήμαρχος Ζακύνθου και η κ. Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου να φροντίσουν για τον σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμανιού. Επίσης ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής και ο κ. Λιμενάρχης για την τήρηση της τάξης.

Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ορίζονται ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Κυπριώτης».

ΠΗΓΗ https://www.imerazante.gr/

Related Articles

Back to top button