ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Η βία είναι αμαρτία, η αιματοχυσία βαραίνει τους ώμους του Πούτιν

Μήνυμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό, εκφράζοντας την καταδίκη του για τη ρωσική εισβολή, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια Οικουμενικής Ακολουθίας, η οποία τελέστηκε προς χάριν της ειρήνης στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Μανχάταν.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος βλέπει τη Ρωσία να ξεκινάει μια άδικη και βίαιη εισβολή στην Ουκρανία. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προσευχόμαστε για αυτούς που η ζωή τους επηρεάζεται από αυτή τη σκληρή επίθεση», σημείωσε ο κ. Ελπιδοφόρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής καταδίκασε απερίφραστα τη ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι η ευθύνη για την αιματοχυσία βαραίνει τους ώμους του Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η βία είναι η αμαρτία. Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιερός, ούτε καν δίκαιος, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ηθικά αποδεκτός. Η σημερινή αιματοχυσία στην Ουκρανία είναι ευθύνη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη για τη δική του εγωιστική πολιτική ατζέντα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button