ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ημερίδα με θέμα “Η Κεφαλονιά σε τροχιά αειφόρου ανάπτυξης

Ρεπορταζ Φωτογραφιες : ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Η Δημοτική Κίνηση “Κεφαλονιά, νησί για όλους”, σε συνεργασία με την Κίνηση πολιτών “Φάρος”, διοργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Η Κεφαλονιά σε τροχιά αειφόρου ανάπτυξης”, χθες Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα “Αντίοχος Ευαγγελάτος” του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου “Κέφαλος” .

Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Τρωιανος ενω χαιρετισμό απεύθυναν ο επικεφαλής παράταξης ‘Φαρος ‘ Νίκος Παυλατος , ο Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθακης Παναγής Καππάτος ,ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλατος , ο περιφερειακος σύμβουλος Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Κουρης , ο Αρχιμανδρίτης Π. Σπυριδων Πετεινατος .

Στις ομιλίες που ακολούθησαν ο Δρ. Μιχαηλ Ξανθάκης Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρησης Εθνικων Πάρκων Ζακυνθου , Αίνου και προστατευόμενων περιοχών Ιόνιων Νησων μίλησε και ανέπτυξε τις Δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης στις προστατευμένες περιοχές της Κεφαλονιάς και της Ιθακης .

0 Δρ. Γερασιμος Λυμπεράτος καθηγητής Χημικών Μηχανικών στο Εθνικο Μετσόβειο Πολυτεχνείο αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στην Κυκλική Οικονομία και διαχείρηση απορριμμάτων .

Ο Αλεξανδρος Παντελειος Πολιτικός Μηχανικος και επικεφαλής της δημοτικης παράταξης ‘ Κεφαλλονια για Ολους ‘ αναφέρθηκε στο μέγα θέμα για την αειφόρα ανάπτυξη στη τοπική αυτοδιοίκηση .

Την ημερίδα παρακολούθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο εντεταλμένος ΠΣ Δημήτρρης Σπανός, οι ΠΣ Σπύρος Γαλιατσάτος , ο πρόεδρος του ΔΣ Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος,  ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Γασπαρινάτος , ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Νικόλας Φαραντούρης και πολλοί άλλοι.

Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσπάθεια , με σκέψεις, ιδέες και προτάσεις για το βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο της Κεφαλονιάς. Ευχόμαστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις και από άλλους φορείς ώστε να ολοκληρωθούν τεκμηριωμένες προτάσεις προς υλοποίηση.

Περισσότερες φωτογραφίες

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkefaloniapress.gr%2Fposts%2Fpfbid02DAhB9Nwz3azWLTPLe4MNAKkzwhwvRxo1Kyj5Qj8VYPKsGzBQJBdNNRR5ptzZLzW4l&show_text=true&width=500

kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button