ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοποίηση από την Τουρκία καταγγέλλουν μετανάστες – Το δρομολόγιο για να περάσουν στην Ευρώπη

Πυκνώνουν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Βόρεια Ελλάδα. Οι μετανάστες ακολουθούν τις σιδηροδρομικές γραμμές μέχρι και τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία για να μην χάσουν τον προσανατολισμό τους.

Ο ΑΝΤ1 συνάντησε μία ομάδα μεταναστών κοντά στο Μικρόδασος Κιλκίς οι οποίοι κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν στην τουρκική μεθόριο.

Όπως αναφέρουν, έζησαν τον εφιάλτη όταν δέχθηκαν επίθεση στην τουρκική μεθόριο και συγκεκριμένα δήλωσαν: «Πήραν πολλά λεφτά από μας. Είναι πολύ επικίνδυνα. Κάποιοι εκεί είναι τραυματισμένοι».

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες σχετικά με την εκμετάλλευση που υφίστανται, τα κυκλώματα διακινητών και τις συμμορίες ομοεθνών των μεταναστών. Στην είσοδο του χωριού Μικρόδασος η κάμερα του ΑΝΤ1, συνάντησε μια ομάδα μεταναστών, περίπου 10 ατόμων, τα οποία πέρασαν τα σύνορα από την Τουρκία στην Ελλάδα και τώρα προσπαθούν να περάσουν στη Βόρεια Μακεδονία.

Οι μετανάστες κινούνται προς τα βόρεια σύνορα, συνήθως σε ομάδες. Η σιδηροδρομική γραμμή είναι οδηγός για αυτούς.

Τέλος, κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν σχετικά με τη ροή των μεταναστών ότι περνούν «Από πέντε, 10, 15, αναλόγως τη μέρα την ώρα. Εδώ κάτω στον Αξιό υπάρχει μια γέφυρα περπατάνε προσπαθούνε να μπούνε στα Σκόπια, δεν μπορούν και επιστρέφουν».

Related Articles

Back to top button