ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΕΛΛΑΔΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες για νυχτερινό παράνομο κυνήγι λαγών στην περιοχή «Αγριλιάς Ζόλα»

Μετά από καταγγελίες για νυχτερινό παράνομο κυνήγι λαγών στην περιοχή «Αγριλιάς Ζόλα» και εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κεφαλονιάς επιχείρησαν το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου προκειμένου να συλλάβουν τους λαθροθήρες.

Πράγματι περί ώρα 21.15 αντιλήφθηκαν όχημα που κινείτο ύποπτα, με προφανή σκοπό την λαθροθηρία. Προσπάθησαν τα το σταματήσουν αλλά αυτό ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Οι Θηροφύλακες τους ακολούθησαν και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν σε ένα αδιέξοδο. Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα (εκ των οποίων ο ένας ήταν ανήλικος) και ότι εντός του οχήματος βρισκόταν κυνηγετική καραμπίνα παραποιημένη, γεμάτη με φυσίγγια κατάλληλα για κυνήγι λαγού και φυσίγγια στο πάτωμα του οχήματος. Η καραμπίνα καθώς και το όχημα δεν ήταν ιδιοκτησία των ατόμων αυτών αλλά τους είχαν παραχωρηθεί από συγγενικά τους άτομα.

Ακολουθήθηκε διαδικασία αυτοφώρου, και κατάσχεση μέσων παράνομου κυνηγιού (αυτοκινήτου, καραμπίνας κ.τ.λ.) και υπεβλήθη η σχετική δικογραφία στην Δ/νση Δασών Κεφαλονιάς.

Related Articles

Back to top button