ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ.

ΥΛΙΚΑ:
ΓΕΜΙΣΗ:
1 1/2 κιλό μοσχάρι
1 1/2 κιλό χοιρινό
500γρ. ρύζι
μισό ποτήρι λάδι
1 κεφάλι σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 ματσάκια μαϊντανό
1 ντομάτα
αλάτι – πιπέρι
σάψιχο
ΦΥΛΛΟ:

1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι λάδι 
αλάτι – πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κρέας σε κύβους. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υλικά της γέμισης εκτός από το ρύζι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το φύλλο. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε . Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε δύο φύλλα. Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ελαφρά λαδωμένο, μεγάλο ταψί. Ρίχνουμε μέσα την γέμιση αφού πρώτα την ανακατέψουμε με το ρύζι. Προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, και ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πηρούνι και το ψήνουμε σε 2000 C μέχρι να πάρει χρώμα ,περίπου 1 ώρα.

πηγή:ionion.com

Related Articles

Back to top button