ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεφαλονιά: ένας προορισμός που θα σου κλέψει την καρδιά

Πολύ ικανοποιημένοι από την φετινή τουριστική περίοδο είναι οι κάτοικοι της Κεφαλληνίας, που διαφημίζουν το νησί τους και την ξεχωριστή πολιτιστική τους κληρονομιά.

Στόχος είναι να έρθει ο επισκέπτης σε επαφή με τον πολιτισμό και να μην μείνει στην επιφάνεια του τουριστικού πακέτου “ήλιος και θάλασσα”, εξηγεί ο Σταύρος Τραυλός, αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Ένα σημαντικό πρόσωπο άγνωστο ακόμη και στους κατοίκους του Αργοστολίου είναι ο Επτανήσιος μουσουργός,  Διονύσιος Λαυράγκας, ο οποίος ανήκει στην λεγόμενη Επτανησιακή μουσική Σχολή και  θεωρείται ο θεμελιωτής του Ελληνικού μελοδράματος. Ο συνθέτης συμφωνικής μουσικής έγραψε έργα που παρακολούθησε το κοινό στην Γαλλία και στην Ελλάδα. Τα τραγούδια του έως σήμερα είναι το πιο αναγνωρίσιμο προσκλητήριο για μια επίσκεψη στην Κεφαλληνιά.   

Η σημασία ενός τουριστικού προορισμού σύμφωνα με τον κ. Τραυλό έγκειται στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Η επιτυχία μετράται όταν οι τουρίστες αναφέρουν τόπους, πρόσωπα, ευρήματα, μουσικές, γλωσσικοί ιδιωματισμοί, ξεχωριστές γεύσεις γαστρονομίας. Αυτά συνιστούν την προστιθέμενη αξία, που σταδιακά αξιοποιούν οι υπεύθυνοι και ανακαλύπτουν οι επισκέπτες.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button