ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεφαλονιά: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 54χρονου δύτη και γιου του “βοσκού των Ιμίων”

15:02, Πέμπτη 04 Αυγούστου 2022

κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή για τον 54χρονο δύτη που άφησε την τελευταία του πνοή στην Κεφαλονιά και ο οποίος ήταν γιος του «θρυλικού» βοσκού των Ιμίων.

Η νεκροψία- νεκροτομή που έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας, έδειξε ως αιτία θανάτου του 54χρονου έμπειρου δύτη, Γιάννη Βεζυρόπουλου τον πνιγμό.

Ο άτυχος δύτης είχε πάει για αχινούς και σφουγγάρια την Τετάρτη μαζί με τον 22χρονο βοηθό του. Βούτηξε σε βάθος 35 μέτρων με τη βοήθεια κομπρεσέρ στην περιοχή του Γερογόμπου στο Ληξούρι.

Ξαφνικά ο 22χρονος βοηθός είδε το σώμα του 54χρονου δύτη να επιπλέει στο νερό. Ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του.

Ο 22χρονος πανικοβλήθηκε και αμέσως ειδοποίησε το Λιμενικό που έσπευσε στο σημείο. Η σορός του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Έγινε πραγματογνωμοσύνη από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς καθώς αρχικά ο 22χρονος είχε καταθέσει ότι από το σημείο είχαν περάσει τρία σκάφη και είχε υποθέσει ότι μπορεί κάποιο να είχε κόψει τον σωλήνα παροχής οξυγόνου. Όμως, βάσει της πραγματογνωμοσύνης κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Βεζυρόπουλος ήταν γιος του «βοσκού των Ιμίων», Αντώνη Βεζυρόπουλου, ο οποίος για 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκες στις δύο νησίδες. Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος πέθανε πέρυσι.

Πηγή

Related Articles

Back to top button