ΕΚΚΛΗΣΙΑΕΛΛΑΔΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤΩΡΑ

Κεφαλονιά: Εξιχνιάσθηκαν 18 περιπτώσεις κλοπής από ιερούς ναούς

Οι τρεις αλλοδαποί άνοιξαν μέσα σε λίγες ώρες την περασμένη Κυριακή επτά εκκλησίες και έκλεψαν από τέσσερις πλήθος ταμάτων-κοσμημάτων


Συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία στην Κυλλήνη τρεις αλλοδαποί ηλικίας 39, 34 και 27 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Αναλυτικότερα, μετά από άμεση αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, διαπιστώθηκε η δράση των τριών αλλοδαπών, οι οποίοι από το βράδυ της Κυριακής έως και το πρωί της Δευτέρας διέρρηξαν επτά ιερούς ναούς στην Κεφαλονιά (περιοχές Διβαράτα, Λογαράτα, Φερεντινάτα, Αντιπάτα, Φάρσα, Διλινάτα και Λουρδάτα), αφαιρώντας από τους τέσσερις εξ αυτών πλήθος ταμάτων, κοσμημάτων και το συνολικό χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Κατόπιν, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας οι τρεις δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο Λιμάνι της Κυλλήνης, μετά την αποβίβασή τους από πλοίο της γραμμής Πόρος Κεφαλληνίας-Κυλλήνη, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από το νησί της Κεφαλονιάς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 2.715,77 ευρώ, καθώς και τάματα και κοσμήματα, μέρος των οποίων επιστράφηκε στους εφημέριους των Ιερών Ναών, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις παραπάνω παράνομες ενέργειες τους.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των προαναφερόμενων δραστών σε 11 επιπλέον περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε Ιερούς Ναούς στην Κεφαλονιά, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 έως τις αρχές Νοεμβρίου 2022, αφαιρώντας από τους 10 εξ αυτών τάματα καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

ΠΗΓΗ: news.gr

Related Articles

Back to top button