ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Κεφαλονιά: Λύθηκε το μυστήριο με τις 4 διαρρήξεις – Μόνιμοι κάτοικοι οι δράστες που έβγαλαν 15.000 €

Οι διαρρήξεις προβλημάτισαν τους αστυνομικούς στην Κεφαλονιά, που όμως κατάφεραν να φτάσουν στους δράστες. Δύο Έλληνες, που διαμένουν μόνιμα στο νησί…

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (10-11-2022), το απόγευμα, στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο Έλληνες, ηλικίας 42 ετών, μέλη συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια στο νησί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022, είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας εκτείνονταν σε διαρρήξεις – κλοπές από σπίτια στην Κεφαλονιά.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, πήγαιναν στις οικίες που είχαν στοχοποιήσει και επωφελούμενοι από την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν την πόρτα ή το παράθυρο, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν πλήθος τιμαλφών, χρυσαφικών, εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και φωτογραφικών μηχανών), καθώς και χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 4 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και μία απόπειρα, που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη (27.10.2022) έως και την Τετάρτη (09.11.2022), στο Αργοστόλι και σε περιοχή της Κεφαλονιάς.

Η λεία των δραστών από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και χρήματα ξεπερνά σε αξία το ποσό των 15.000 ευρώ. Κατά τις έρευνες σε οικίες και λοιπούς χώρους, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία επιστράφηκαν στους κατόχους τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

πηγή: www.newsit.gr

Related Articles

Back to top button