ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κολυμβητήριο Αργοστολίου: Πλήρης ανακατασκευή με σύγχρονες προδιαγραφές και υψηλή αισθητική

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την ανακατασκευή του Δημοτικού κολυμβητηρίου Αργοστολίου.

Η εικόνα που παρουσιάζει το κολυμβητήριο είναι θεαματικά βελτιωμένη σε σύγκριση με το παρελθόν με το κολυμβητήριο της πόλης μας να μετατρέπεται σε ένα χώρο αθλητισμού υψηλής αισθητικής και σύγχρονων προδιαγραφών.

Αναλυτικότερα, εχει εκτελεστεί μια σειρά εργασιών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται :

  • Η αλλαγή τμήματος του εξοπλισμού στο μηχανοστάσιο με την αντικατάσταση των αντλιών της μικρής πισίνας και την επισκευή αυτών της μεγάλης
  • Η αντικατάσταση των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης και θέρμανσης
  • Η επισκευή της μεγάλης και της μικρής (παιδικής) πισίνας
  • Η επισκευή όλων των οικοδομικών προβλημάτων του κτιρίου
  • Η θερμομόνωση και υγρομόνωση της οροφής του κτιρίου
  • Η αντικατάσταση των λαμπτήρων του κτιρίου με νέους led, χαμηλής κατανάλωσης
  • Η σύνδεση του δικτύου θέρμανσης με αντλία θερμότητας
  • Η ανακατασκευή των επιστρώσεων στον περιβάλλοντα χώρο της μεγάλης
  • και της μικρής πισίνας,
  • Η αντικατάσταση των βατήρων με νέους που συμμορφώνονται πλήρως με τις προδιαγραφές της F.I.N.A κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι χώροι των αποδυτηρίων , ανακατασκευασμένοι και πλήρως λειτουργικοί, ήδη χρησιμοποιούνται από τα μέλη των συλλόγων που προπονούνται στο κολυμβητήριο.

Το νέο κολυμβητήριο έχει γίνει μια ιδιαίτερα προσεγμένη δουλειά και στον τομέα της αισθητικής, όπου ομάδα αρχιτεκτόνων πρότεινε τα χρώματα βαφής, σε αρμονία  με τη θέση του κτιρίου στο παράκτιο μέτωπο της πόλης, δίπλα στη θάλασσα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η  τοποθέτηση ψηφιακών εκτυπώσεων στο εσωτερικό του κτιρίου, με αρχαία ρητά για το νερό και τη θάλασσα με εκπαιδευτική σημασία.

Αλλά και στον  τομέα της κεντρικής εισόδου, υπήρξε εντυπωσιακή αλλαγή.

Τοποθετήθηκε δίχρωμο  βοτσαλόστρωτο που αναπαριστά τους γνωστούς κυματισμούς όπου υπάρχουν και στην παραλιακή, δημιουργώντας μια εικόνα ομοιογένειας στην πόλη.

Ταυτόχρονα υπήρξε αύξηση του χώρου της εισόδου η οποία προέκυψε από τη μείωση των θέσεων στάθμευσης καθώς αυτές έκρυβαν την πρόσοψη και δημιουργούσαν ζητήματα ασφαλείας σε περίπτωση ανάγκης άμεσης εκκένωσης του κτιρίου.

Όπως μαθαίνουμε, το αναμορφωμένο κολυμβητήριο έχει «ζωηρέψει» το ενδιαφέρον των αθλητικών σωματείων για πραγματοποίηση περισσότερων δραστηριοτήτων , όπως camp, αγώνων ορίων κλπ.

Μαθαίνουμε επίσης ότι θα δρομολογηθεί και η προμήθεια ειδικής καρέκλας για την ευκολότερη είσοδο στην πισίνα ανθρώπων με κινητικά προβλήματα , τα οποία έχουν ανάγκη κινησιοθεραπείας για ιατρικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους, καθώς η επαφή με το υγρό στοιχείο συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ψυχολογίας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η τοποθέτηση μεγάλων διαστάσεων ψηφιδωτού 10 m3 , όπου θα αναπαριστά τον Ποσειδώνα, θεό της θάλασσας, έργο της Biljana Velinovic, Καθηγήτριας στο Faculty ofContemporary Art του Βελιγραδίου.

Το νέο κολυμβητήριο αποτελεί έργο – σφραγίδα της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου, η οποία προεκλογικά είχε αναδείξει την κακή κατάσταση όπου βρίσκονταν και τήρησε την υπόσχεση της για ανακατασκευή του.

Related Articles

Back to top button