ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά.

Στο ασφυκτικά γεμάτο, από μέλη και φίλους, αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής “Saint Paul” στον Πειραιά, έκοψε το βράδυ του Σαββάτου 4/2 την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά της η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά.

Την εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στα μέλη της Αδελφότητας, παρουσίασαν τα μέλη μας Ιουλία Βελισσαράτου δημοσιογράφος και ο Γεράσιμος Καραμπάτος, πρόεδρος του συλλόγου Φαρσινών. Η όμορφη βραδιά άνοιξε με Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και αγαπημένα τραγούδια από τη μικτή χορωδία και μαντολινάτα της Αδελφότητας, που μας ταξίδεψε μελωδικά στα νησιά μας. Ακολούθησε ο συγκινητικός χαιρετισμός του παλαιότερου εν ζωή μέλους μας κ. Παναγιώτη Βελισσαράτου, που σηματοδότησε ανάγλυφα το πέρασμα στο νέο αιώνα ζωής του μεγάλου μας Σωματείου.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Προέδρου της Αδελφότητας, με ιδιαίτερη αναφορά στα μέλη της Αδελφότητας, καθώς και στους πυλώνες που οφείλουν να έχουν οι σύλλογοι για να μακροημερεύσουν, όπως σεβασμός της ιστορικής τους παρακαταθήκης, ανάδειξη και καλλιέργεια του ιστορικού τους αποθέματος μέσω στοχευμένων δράσεων, όραμα για το μέλλον και επένδυση στον εθελοντισμό και τα νέα μέλη, ενώ έκλεισε με τη χαρακτηριστική φράση «όλοι εμείς ΜΑΖΙ είμαστε η Αδελφότητα»!

Στη συνέχεια, ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νίκαιας κ.κ. Αλεξίου (Βρυώνη) και του ιερού κλήρου, των μελών του ΔΣ και των μελών των Τμημάτων μας. Στους παρευρισκόμενους δόθηκε το επετειακό τεύχος της ιστορικής εφημερίδας “Λόγος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων”, το οποίο μετά από πολλά χρόνια επανεκδόθηκε ειδικά για τη χθεσινή εκδήλωση. Η έκπληξη όμως της βραδιάς ήρθε όταν βρέθηκαν στην πίστα πολλά από τα μέλη όλων των χορευτικών τμημάτων της Αδελφότητας από τις αρχές του 1970 μέχρι τις μέρες μας, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τη ζωντάνια και τις φιγούρες τους και με πολλούς από αυτούς να ταξιδεύουν από τα νησιά μας και από όλην την Αττική, απλά και μόνο για να χορέψουν και να τιμήσουν το ιστορικό μας Σωματείο, ανταποκρινόμενοι δυναμικά στο κάλεσμα που απηύθυνε η Αδελφότητά μας μέσω του μέλους του ΔΣ και παλαιού δασκάλου του χορευτικού Βαγγέλη Μαρκουλάτου.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε γεμάτη τραγούδια, χειροκροτήματα και βαθιά χαμόγελα με τα εξαιρετικά τωρινά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας που μάγεψαν για μια ακόμη φορά. Στο χώρο υποδοχής υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με στιγμές από την ιστορία του Συλλόγου και των Τμημάτων, ενώ γινόταν και αναμετάδοσή της εκδήλωσης τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Την ευθύνη συντονισμού και διοργάνωσης αυτής της πολύ όμορφης και απόλυτα επιτυχημένης και ξεχωριστής εκδήλωσης είχε ο Γ.Γ. του ΔΣ κ. Σταύρος Καρούσος,ενώ αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια στις δασκάλες μας ,χορωδίας κ.Χριστίνας Ρόκκου , μαντολινάτας κ.Ματούλας Φιοράτου και χορευτικού κ. Ελευθερίας Μικελάτου για την εξαίρετη δουλειά τους.

Στην εκδήλωση, εκτός των πολυάριθμων μελών και φίλων μας, παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος Βρυώνης, καθώς και οι Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παναγιώτου, ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Πόπης Αιδεσιμότατος π. Γεράσιμος Αγγελάτος Αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Αντζουλάτος Αιδεσιμότατος π. Απόστολος Σπανός Οι ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ Βούλτεψη Σοφία, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών Μιχαηλίδου Δόμνα, Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κατσαφάδος Κώστας, Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ κ.κ. Μώραλης Ιωάννης, Δήμαρχος Πειραιά Κατσιβέλης Γιώργος, Δήμαρχος Ληξουρίου Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κ.κ Καππάτος Παναγής, Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Βουλευτής Β 1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Μανωλάκος Νικόλαος, Βουλευτής Α΄ Πειραιώς Τραγάκης Ιωάννης , Βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιαννακοπούλου Νάντια, Βουλευτής Β΄2 Δυτικού Τομέα Αττικής Κασιμάτη Νίνα, Βουλευτής Β΄ Πειραιώς Μελάς Ιωάννης , Βουλευτής Α΄Πειραιώς Χρήστου Βασίλης, εκπρόσωπος του Βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου, Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλεξανδράτος Χαράλαμπος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Παιδείας Γαλιατσάτος Σπύρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος εθελοντισμού Αττικής Οι ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ κ.κ Τουμαζάτου Γερασιμούλα-Αλεξάνδρα, Αντιδήμαρχος Συγκοινωνίας Δ Πειραια Καρύδης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Γλύκα-Χαρβαλάκου Αθηνά, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Πειραιά Μαρκαριάν Τάσος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής αστυνομίας Πειραιά Οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ οι κ.κ. Αμούργης Παντελής, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης Βαρλά Σταυρούλα, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος 3ης ηλικίας Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Πεφάνης Δημήτριος, Σύμβουλος Ά κοινότητας Δήμου Πειραιά Εκ μέρους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και του Επιχειρηματικού Κόσμου οι κ.κ.: Μαραβέγιας Ναπολέων, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, τ. Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ Φαραντούρης Νικόλας.

Related Articles

Back to top button