ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: «Τέλος» το PLF για τους ξένους επισκέπτες στην Ελλάδα

Aπό τις 15 Μαρτίου καταργείται η υποχρέωση συμπλήρωσης φόρμας Passenger Locator Form (PLF) για τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

«Η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Πρόσθεσε, παράλληλα ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε και την αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας – φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας – να παραμένουν ως έχουν.

Επισημαίνεται ότι στο νέο ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων παραμένει υποχρεωτική για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων η συνεργασία με ιατρό ή δομή υγείας, που ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο της COVID-19, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

Η χορήγηση γαντιών μίας χρήσης στο προσωπικό που εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας και στους εργαζόμενους στο χώρο της κουζίνας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button