ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Κορωνοϊός: Πιο κόκκινη από ποτέ η Κεφαλονιά -Γεμάτη η πτέρυγα covid του Νοσοκομείου Αργοστολίου.

Στη χειρότερη κατάσταση από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται η Κεφαλονιά, καθώς καθημερινά καταγράφεται τριψήφιος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στο νησί μας ανέρχονται σε 570, ενώ από την αρχή Μαρτίου έχουν καταγραφεί περί τα 1180 θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με υπηρεσιακές πηγές του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, η άνευ προηγουμένου έξαρση οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων.
Από την μία πλευρά η κόπωση και συνάμα ο εφησυχασμός του κόσμου αναφορικά με την πανδημία έχει οδηγήσει σε χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τους πολίτες.
Παράλληλα, ο εκ των πραγμάτων, λόγω του τεράστιου αριθμού, ελλιπής έλεγχος των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα μια μερίδα συμπολιτών μας να μην τηρεί τις ημέρες καραντίνας και να κυκλοφορεί αν και θετικοί μεταδίδοντας τον ιό.
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η “άλωση” του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, όπου κόλλησαν 19 τρόφιμοι και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

Στο κόκκινο το νοσοκομείο Αργοστολίου

Την ίδια ώρα 13 άτομα νοσηλεύονται στην πτέρυγα covid 19 του ΓΝ Αργοστολίου, έξω μία 90χρονη συμπολίτισσά μας άφησε χθες Δευτέρα την τελευταία της πνοή.
Οι κλίνες έχουν γεμίσει, ενώ υπήρξε διασπορά και στην παθολογική κλινική, με αποτέλεσμα να μολυνθούν ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί καθώς και ορισμένοι συγγενείς τους.

Όσοι συμπολίτες μας βγαίνουν θετικοί θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής: Η ημέρα του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου είναι η ημέρα 0 και οφείλουν να κάθονται καραντίνα άλλες 5 ημέρες. Για παράδειγμα αν κάποιος βγήκε θετικός την Κυριακή 13 Μαρτίου, η ημέρα 0, τότε θα μείνει καραντίνα έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου και θα μπορέσει να βγει, εφόσον δεν έχει συμπτώματα, το Σάββατο 19 Μαρτίου, φορώντας μάσκα προστασίας για άλλες 5 ημέρες από την λήξη της καραντίνας.

Καθίσταται σαφές ότι οφείλουμε όλοι να δείξουμε την απαραίτητη ευαισθησία και υπευθυνότητα, τηρώντας τα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους οικείους μας και να κάνουμε ένα Πάσχα όπως είχαμε συνηθίσει τα παλιότερα χρόνια!

πηγή:ekefalonia.gr

Related Articles

Back to top button