ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Λαμπρά εγκαίνια στο ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ. – Γιώργος Θεοδόσης «Η Levante Ferries», τολμά και κάνει το όνειρό της πραγματικότητα!

Από πολύ νωρίς πλήθος καλεσμένων είχαν γεμίσει τα σαλόνια του πλοίου εκφράζοντας με κάθε τρόπο τον θαυμασμό τους για το νέο πλοίο κόσμημα της Levante Ferries, για το νέο «έργο πνοής» του Γιώργου Θεοδόση και Στράτη Απέργη.

Το πλοίο βρισκόταν στον Λιμένα Πειραιώς στην είσοδο Ε1 , όπου θα παραμείνει έως την αναχώρησή του σήμερα Σάββατο.

Με ολική χωρητικότητα 14.000 τόνων, μήκος 158 μέτρα, πλάτος 22 μέτρα και ταχύτητα 20 κόμβων, το Smyrna di Levante μπορεί να φιλοξενήσει έως 948 επιβάτες προσφέροντάς τους ασφάλεια και πολυτέλεια.

Ήδη έχετε το γνωρίσει το πλοίο από προηγούμενα ρεπορταζ του Kefaloniapress, όμως σήμερα θα το δείτε ολοκληρωμένο , αστραφτερό και πανέμορφο.

Η τελετή του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ζακύνθου κκ Διονυσίου, την παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδα, του πρωην επιτρόπου της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου , τη συμμετοχή εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Αντώνης Μάζης ο οποίος υπηρετεί τώρα σε υψηλά κλιμάκια του Υπουργείου.

Λίγο μετά τον αγιασμό και στη διάρκεια της δεξίωσης, λόγω άλλων υποχρεώσεων,  ήρθε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Δυστυχώς λόγω καθυστέρησης πτήσης ο Γενικός Διευθυντής της Levante Ferries Στράτης Απέργης έφθασε στο πλοίο λίγο μετά την θρησκευτική τελετή του Αγιασμού.

Ανάμεσα στελέχη της εταιρείας διακρίναμε την Αντιπρόεδρό της Τερέζα Θεοδόση σύζυγο του Γιώργου Θεοδόση, τα τρίδυμα παιδιά τους Κατερίνα , Τάσο και Θανάση, τον Νίκο Θεοδόση δ/ντα σύμβουλο και τη συζυγό του Μαρία, τον Γιάννη Πυλαρινό υπεύθυνο λιμένων, τον πράκτορα της Πάτρας  Γιώργο Τελώνη τον σύμβουλο επικοινωνίας Θοδωρή Μπέλεση και πολλούς άλλους από το διοικητικό επιτελείο της εταιρίας.

Η οικογένεια του Γιώργου και της Τερέζας Θεοδόση, προέδρου και αντιπροεδρου της Levante Ferries αντίστοιχα.

Ανάμεσα στον κόσμο είδαμε τον Παύλο Παπαδάτο και τη σύζυγό του Αννέττα Γκίλας, σύσσωμη την οικογένεια του Νίκου και της Φωτεινής Θεοδόση- Νόμπελου, του διάσημου εστιατορίου της Ζακύνθου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βεβαίως ήταν ο πρόεδρος της εταιρίας Γιώργος Θεοδόσης ,

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ LEVANTE FERRIES

ενώ ο καπετάνιος του πλοίου Κεφαλονίτης Χρήστος Μωραϊτης ήταν ο αγαπημένος των ΜΜΕ ! Δεν σταμάτησε να κάνει δηλώσεις σε κεντρικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν το γεγονός.

Cpt ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Ηταν μια λαμπρή βραδιά , ήταν μια βραδιά τέλους για ένα μεγάλο project αναβάθμισης του πλοίου που κράτησε (λόγω πανδημίας) τρία χρόνια και κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αλλά και μια βραδιά αρχής μιας νέας ακτοπλοϊκής διαδρομής που θα συνδέσει τις δυο κοσμοπολίτικες πόλεις Θεσσαλονίκη και Σμύρνη , εμπορικά και τουριστικά.

Ο πρόεδρος της Levante Ferries Γιώργος Θεοδόσης , είχε κάθε λόγο να είναι υπερήφανος για το πλοίο της εταιρίας του, 5ο στη σειρά, από τα 6 πλοία του ιδιόκτητου στόλου της Levante. Τρία χρόνια κάθε μέρα, από το πρωί έως πολύ αργά το βράδυ ήταν στο πλοίο σχεδιάζοντας και επιβλέποντας τα πάντα. Η ομιλία του στην τελετή ήταν συναισθηματικά φορτισμένη και χειροκροτήθηκε θερμά από όλους.

Καλοσωρίζοντας τους καλεσμένους , είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδόσης..

Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σμύρνη, ένα αίτημα πολλών χρόνων και από τις δυο πόλεις, στην αρχή για εμάς ήταν ένα άκουσμα κάτι σαν μία ναυτική νοσταλγική ιστορία…. Ήταν μια κουβέντα από αυτές που δεν τους δίνεις και πολύ σημασία όταν τις πρώτο ακούς ένας ψίθυρος…Σιγά-σιγά με τη σκέψη μεταλλάχτηκε σε ιδέα …Σιγά-σιγά με την μελέτη και την έρευνα έγινε όραμα

Σήμερα είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά συνδέουμε ακτοπλοϊκά τις δύο κοσμοπολίτικες πόλεις την Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη. Δυο πόλεις λιμάνια με ιστορικές αναφορές. Η Levante Ferries τολμά και κάνει το όνειρό της πραγματικότητα

Για να φτάσουμε εδώ πολλοί άνθρωποι πίστεψαν στο όνειρο δούλεψαν σκληρά δεν λύγισαν ακόμα και όταν το τέλος φαινόταν πολύ μακριά στον ορίζοντα.

Ναι δουλέψαμε σκληρά έχοντας όμως πάντα θετική σκέψη, σταθερή πορεία και Κατεύθυνση όπως τα πλοία χαράζουν ρότα στη θάλασσα.

Η γέφυρα που χτίζει η Levante Ferries. θα φέρει τους δυο γειτονικούς λαούς πιο κοντά, θα γνωριστούν καλύτερα, επιφέροντας σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων του εμπορίου και του τουρισμού.

Είναι μια γραμμή φιλίας γιατί πιστεύουμε μέσα από την ειρηνική συνεργασία των δυο κρατών μπορεί να διασφαλισθεί η αμοιβαία πρόοδος και ευημερία των λαών τους με πολλαπλά πλεονεκτήματα και για τις πλευρές.

Ως εκπρόσωπος της Levante Ferries, έχω την τιμή, έχουμε την τιμή, να παραδώσουμε σήμερα στην Ελληνική ακτοπλοΐα κάτω από Ελληνική σημαία ένα πλοίο κόσμημα, ένα φέρυ μποτ με την πολυτέλεια κρουαζιερόπλοιου.

Παραδίδουμε σήμερα το ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ στον καπετάνιο και στο πλήρωμά του για να εκτελέσουν τη γραμμή φιλίας, το όνειρο, με ασφάλεια, ναυτικό ήθος και συνέπεια.
Παραδίδουμε σήμερα το ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ στο κοινό, στους επιβάτες του, εμπόρους, επαγγελματίες και τουρίστες των δύο χωρών και τους υποσχόμαστε ότι η εταιρεία και το πλήρωμα μας θα τους προσφέρουν τα καλύτερα ταξίδια της ζωής τους με ασφάλεια, άνεση και πολυτέλεια!

Με την φώτιση του Θεού και την βοήθεια του Αγίου μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, διεκδικώντας νέους στόχους και οράματα, ανοίγοντας νέους δρόμους στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, δικαιώνοντας το πάντα ανήσυχο και πρωτοπόρο ελληνικό και επτανησιακό ναυτικό πνεύμα, τιμώντας την Ελληνική ναυτοσύνη. Πρόσω ολοταχώς στο όνειρο!

Μετά τον αγιασμό ο Κώστας Κατσαφάδος – υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , συνεχάρη την εταιρεία για το επίτευγμά της , λέγοντας μεταξύ άλλων :

“Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι αυτό το εγχείρημα. Όπως είπε και οκ. Θεοδόσης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ευαίσθητες στιγμές τις οποίες ζούμε εμείς απλώνουμε χέρι φιλίας, εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε γέφυρες, γιατί οι λαοί δεν έχουν προβλήματα. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Εμείς προσπαθούμε με τη βοήθεια τη δική σας αυτό είναι ένα δείγμα ότι αυτά που λέμε θέλουμε να τα κάνουμε πράξη. Χωρίς να αμφισβητούνται ποτέ και να υποχωρούμε ποτέ σε ότι έχει να κάνει με τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι μια πολύ μεγάλη και σπουδαία μέρα για την Ελληνική ακτοπλοΐα. Έχουμε ενα συγχρονο πλοίο ελληνικής πλοιοκτησίας. Πραγματικά έχουμε ένα κρουαζιερόπλοιο που θα κάνει το δρομολόγιο που θα βοηθήσει και θα ενισχύσεις και τις εμπορικές σχέσεις και τη Θεσσαλονίκη και θα βοηθήσει εμπορικά και τουριστικά τη Θεσσαλονίκη και θα αφήσει το δικό του περιβαλλοντικό αποτύπωμα γιατί εκεί που θα γινόντουσαν όλες αυτές οι μεταφορές και θα περνάγαν θα πήγαιναν από Κωνσταντινούπολη από τον Έβρο για να πάνε στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, πλέον αυτή η διαδρομή θα γίνεται ακτοπλοΐκα. Εύχομαι αυτό το εγχείρημα να βρει και άλλους μιμητές και το παράδειγμα σας να το ακολουθήσουν άλλοι. Αυτό που οφείλω και πρέπει να πω είναι όταν τολμάτε και επιχειρείτε σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον, πιστεύοντας στην πατρίδα μας και στο brand της Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι οι επόμενες ημέρες θα βρουν την Ελληνική Ναυτιλία πιο δυνατή. Σας βλέπουμε σαν συνεργάτες και έτσι θέλουμε να μας βλέπετε και εσείς. Είμαστε όλοι μαζί συνεργάτες για να ανεβάσουμε την Ελληνική Ναυτιλία ακόμα πιο ψηλά”

O Δημήτρης Αβραμόπουλος – πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. και πρώην υπουργός Εξωτερικών, στον χαιρετισμό του ανέφερε:

“Πριν από έναν χρόνο στη Ζάκυνθο μοιράστηκα μαζί σου το όραμα σου για αυτό που σήμερα ξεκινάει στον Πειραία. Έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία πραγματικά. Είναι ωστόσο και ένα μήνυμα που στέλνει η Ελληνική Επιχειρηματικότητα και μέσω αυτής ο Ελληνικός λαός προς τους γείτονες μας γιατί όπως πολύ σωστά ελέχθη οι διαφορές μπορούν να ξεπεραστούν φτάνει μανυπάρχει καλή πίστη, διάθεση συνεννόησης και βεβαίως να συναντιλαμβανόμαστε το ίδιο τι σημαίνει, ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή. Ανοίγετε έναν καινούργιο δρόμο που έχει τις ρίζες του πολλές δεκαετίες πίσω, όταν διεκόπη αυτή η επαφή σε δυο πόλους του κοσμοπολιτισμού τη Θεσσαλονίκη και τη Σμύρνη. Πόλεις με κοινά χαρακτηριστικά. Και μιας η ονομασία της εταιρίας μου το επιτρέπει θέλω να θυμίσω ότι στη Σμύρνη κυριαρχούσε το Ελληνικό στοιχείο πολιτιστικά από την άλλη μεριά ήταν και η λεβαντίνικη νοοτροπία, αντίληψη που είχε να κάνει με κατι πολύ προχωρημένο για την εποχή της. Πολύ καλά το τολμήσατε. Η Ελληνική ναυτιλία πάντοτε ήταν πρωτοπόρος σε όλες αυτές τις προσπάθειες που κάναμε στο παρελθόν για να στείλουμε ένα μήνυμα με την παράσταση σημαίας σε άλλους λαούς. Μήνυμα ειρήνης μήνυμα συνεργασίας, μήνυμα φιλίας. Είναι κ. Θεοδόση και Απέργη κάτι πολύ βαθύτερο από μια επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι ένα μήνυμα που έρχεται σε δύσκολη συγκυρία και θέλει να περάσει προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου αυτό που πιστεύει ο Ελληνικός λαός και η ελληνική πολιτεία πολλάκις έχει επαναλάβει .

Βέβαια οι καιροί το θέλησαν να είναι το Ιόνιο που θα γεφυρώσει μέσα από το Αιγαίο τους δυο λαούς. Και αυτό έχει τον δικό του συμβολισμό και το Ιόνιο πάντα ήταν πρωτοπόρο μέσα από τον κοσμοπολιτισμό του μέσα από τα γράμματα, τις τέχνες και αυτό που μετέφερε στην Ελλάδα και συντελείται εδώ. Όταν συζήτησα για πρώτη φορά με τον κ. Θεοδόση είχαμε ανταλλάξει κάποιες άλλες σκέψεις για το πως θα μπορούσε αυτή η ευκαιρία να στείλει μήνυμα και από τις δυο πλευρές. Σήμερα αυτό γίνεται μονομερώς. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί και η άλλη πλευρά του Αιγαίου. Όταν καταπλεύσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πλοίο στη Σμύρνη είμαι βέβαιος ότι θα το χαιρετήσουν με τα ίδια λόγια οι εκπρόσωποι της πόλης και οι τοπικές κοινωνίες (..)”

Το ΣΜΥΡΝΑ είχε ανοίξει το εσωτερικό σαλόνι του αλλά και το ανοικτό Bar στο κατάστρωμα, προσφέροντας άφθονα και νοστιμότατα εδέσματα στους καλεσμένους , ενώ κανταδόροι τση Ζάκυνθος τραγούδησαν για τον Γιώργο Θεοδόση , την σύζυγό του Τερέζα , τον Νίκο Θεοδόση και τους καλεσμένους, μελωδικές ζακυνθινές καντάδες..

Εκ μέρους των Αναγνωστών μας ευχόμαστε στην οικογένεια της Levante Ferries , ιδιοκτήτες, εργαζόμενους στεριάς και εν πλω, Υγεία , προσωπική ευτυχία και πάντα ανοικτούς ορίζοντες στο όνειρο…

Τις επόμενες ώρες θα αναρτήσουμε το video της εκδήλωσης.

kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button