ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝΤΩΡΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ – Νεκρό σε χαράδρα εντοπίστηκε το ζευγάρι που είχα εξαφανιστεί

Τραγική κατάληξη για το ζευγάρι ηλικιωμένων από τη Λευκάδα τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Τετάρτης.

Οι χειρότεροι φόβοι των συγγενών του ζευγαριού που αγνοείτο από χθες το απόγευμα στη Λευκάδα δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε σε χαράδρα κοντά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στα νοτιοδυτικά της Λευκάδας, πεσμένο σε ένα πολύ δύσβατο σημείο σε βάθος περίπου 200 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο.

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής προκειμένου να ανασύρει τις σορούς του 75χρονου Μπάμπη Λαζάρη και της 73χρονης Κατερίνας Γεωργοπούλου μέσα από το κατεστραμμένο όχημα. Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει αρκετή ώρα καθώς το σημείο είναι δυσπρόσιτο.

Ο εντοπισμός του οχήματος έγινε αρχικά με τη βοήθεια του σήματος του κινητού τηλεφώνου του 75χρονου ενώ στη συνεχεια εντοπίστηκε και οπτικά από drone κατοίκου της περιοχής που συμμετείχε στην επιχείρηση ανεύρεσης.

Το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί από χθες το μεσημέρι όταν ξεκινήσει διαδρομή προς το Αθάνι για να αγοράσει μέλι από ένα ντόπιο παραγωγό. Καθώς η ώρα περνούσε και δεν είχαν δώσει σημείο ζωής ούτε είχαν επικοινωνήσει με τον παραγωγό οι συγγενείς του ανησύχησαν και ειδοποίησαν τις αρχές. Έτσι αργά το απόγευμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση η οποία διακόπηκε λόγω νύχτας και συνεχίστηκε με το πρώτο φως του ήλιου.

Στη γιγαντιαία επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της αστυνομίας της πυροσβεστικής του Λιμενικού ομάδες διάσωσης και κάτοικοι της περιοχής.

Γεωπόνος και φυσιολάτρης ο 75χρονος

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως ο 75χρονος ήταν γεωπόνος και φυσιολάτρης καθώς ασχολούνταν για χρόνια με τη χλωρίδα του νησιού του. Μάλιστα, το 2014 είχε εκδώσει λεύκωμα φωτογραφιών με την ονομασία «Η χλωρίδα της Λευκάδας», ενώ ασχολούνταν και με τη λαογραφία του νησιού.

kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button