ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΛΗΞΟΥΡΙ- Αυριο Παρασκευή η παρουσίαση του μυθιστορήματος ” Η μουντζούρα” της Ιουλίας Λυμπεροπούλου

Η Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Η μουντζούρα» (Εκδόσεις Ταξιδευτής, 2021) της Ιουλίας Λυμπεροπούλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο εναλλακτικό βιβλιοπωλείο Happy House Lixouri, Κ. Παλαμά & Βαλαωρίτου 3, στο Ληξούρι.

Η συγγραφέας μαζί με τον βιβλιοπώλη Χαράλαμπο Μουρελάτο, τη δικηγόρο Ήρα Κανδηλιώτη και τον βιντεογράφο Panos Mantas & Accounvid Productions θα μοιραστούν με τη βιβλιοπαρέα ιδέες, εικόνες και Video Art από το πολύχρωμο ψηφιδωτό της «Μουντζούρας»!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Αννιώ κατέφυγε στη μικρή καστροπολιτεία του κάμπου, μ’ ένα μυστικό. Η πορεία της καθορίστηκε απ’ το παρελθόν των άλλων, ενώ τώρα το δικό της ορίζει το παρόν της. Αναμετριέται διαρκώς με φαντάσματα, μένοντας σπίτι με τα παντζούρια κλειστά. Στήνεται ως μοντέλο για ζωγράφους και γλύπτες, προσπαθώντας να κάνει μία αλλαγή.

Η Μεταξία σπούδασε ζωγράφος κι αναζητά προσανατολισμό. Φτιάχνει ψηφιδωτά, συμμετέχει σε εκθέσεις και απασχολείται σ’ ένα μπαρ. Ο Ζήσης, ένας νέος αρχαιολόγος, εργάζεται με συμβάσεις σε δημόσια έργα. Τα χρηματοδοτεί μία ιδιωτική εταιρεία, επιχορηγούμενη, η οποία ανήκει στους Κωτσαίους και στους Ρουσαίους.

Οι δύο οικογένειες διαθέτουν επίσης δύο βιομηχανικές μονάδες και, κατέχοντας θέσεις-κλειδιά, μοιράζονται την εξουσία συστηματικά. Με σκοτεινή στον χρόνο ιστορία, απομυζούν ζωές, καλλιεργώντας τον φόβο, καταδικάζοντας το ξένο και θέτοντας άτυπα εκτός νόμου το διαφορετικό.

Οι παρανομίες και τα διαπλεκόμενα διαμορφώνουν τον ιδιότυπο χαρακτήρα της μικρής πόλης του κάμπου, επηρεάζοντας την εξέλιξη των εγκλωβισμένων ηρώων σ’ ένα περιβάλλον νοσηρό, μ’ επίκεντρο τη μονοχρωμία, την Καθαρότητα, τη μισαλλοδοξία, την υπακοή και τη σιωπή, καθώς ονειρεύονται μιαν άλλη ζωή, μέχρι ν’ αντιδράσουν, σ’ ένα κομβικό σημείο συνάντησης, αποκαλύψεων κι ανατροπών, συνθέτοντας ένα μυθιστόρημα πολυφωνικό, σε πλαίσιο δυστοπικό, που συνδυάζει λογικό-εξωλογικό, φυσικό-μεταφυσικό στοιχείο, σάτιρα και ρεαλισμό, διερευνώντας συνάμα τη σχέση ανθρώπου και φύσης.

ΠΗΓΗ: kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button