ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ – Υπερσύγχρονα πιλαρ αλλά άδειες οι πυροσβεστικές φωλιές!

Συνεχίζουμε τα ρεπορταζ για την κατάσταση των λιμανιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκη.

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά πυρκαγιών σε δυο σκάφη : στο ιστιοπλοϊκό στο Φισκάρδο που είχε αγκυροβολήσει αροδου , στο σκάφος Πολωνικής σημαίας που λαμπάδιασε μπροστά στον Κατελειό  και στο τρίτο περιστατικό τη φωτιά σε Ιστιοπλοϊκό στο Λιμάνι Αργοστολίου , τα θέματα της ασφάλειας στα λιμάνια προβληματίζουν ιδιαίτερα τους χρήστες τους.

Παρακολουθώντας την ελληνική επικαιρότητα είδαμε να συμβαίνουν απίστευτα αυτό το καλοκαίρι γεγονότα και σε άλλες περιοχές της χώρας :στην μαρίνα των Γουβών στην Κέρκυρα κάηκαν 4 σκάφη , στn Αίγινα , στην μαρίνα του Αλιμου , που σημαίνει ότι πρόκειται για πολύ μεγάλο θέμα.

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΒΩΝ – ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΚΑΦΗ

Σήμερα το ρεπορτάζ αφορά το πανέμορφο και γραφικό λιμάνι της Αγίας Ευφημίας.

ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ

Οπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες τοποθετήθηκαν υπερσύγχρονα πιλαρ με ηλεκτρονικές κάρτες  για την εξυπηρέτηση των επιβατών των τουριστικών σκαφών τα οποία λειτούργησαν απο τις αρχές Ιουλίου 2022.

Εκεί λοιπόν λες “μπράβο τι ωραίο λιμάνι , λειτουργούν όλα καλά , υπάρχει ασφάλεια με όλα τα συστήματα προστασίας σε πλήρη λειτουργία,  έρχεται η απογοήτευση.

Αν ανοίξεις τις νέες καλαίσθητες Πυροσβεστικές φωλιές , θα διαπιστώσεις ότι είναι αδειες. Δεν υπάρχουν ούτε πυροσβεστήρες ούτε οι μάνικες πυρόσβεσης  ώστε σε περίπτωση συμβάντος πυρκαγιάς οι χρήστες του Λιμανιού να τις χρησιμοποιήσουν.

Αναζητήσαμε το λόγο αυτής της παρατυπίας . Επικράτησε η άποψη , κατά πληροφορίες, να μην μπουν μάνικες και πυροσβεστήρες γιατί θα τις έκλεβαν! Υπάρχουν, έχουν παραδοθεί στο Δήμο αλλά φυλάσσονται για να μην κλαπούν.  Ελπίζουμε να πρόκειται για Πυλαρινό ανεκδοτο γιατί είναι επικίνδυνα αστείος αυτός ο ισχυρισμός.

Ενα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι για ιδιωτικά σκάψη έχει τα πιλαρ, την πυρασφάλεια, τους φύλακες , τους εισπράκτορες και κάμερες ασφάλειας. Και βεβαίως κοστολογεί ανάλογα τους πελάτες του. Αυτό που προβάλλει το κάθε συγχρονο τουριστικό λιμάνι ειναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και μόνο η Ασφαλεια.

Στην Αγία Ευφημία ο εκσυγχρονισμός πήγε κατά το ήμιση και το χειρότερο είναι ότι αυτό το ήμιση που λείπει αφορά τα θέματα προστασίας της ζωής και της περιουσίας ανθρώπων.

Ωστόσο υπάρχει και το άλλο θέμα . Τα Λιμενικά τέλη εισπράττονται από το Δήμο Σαμης, οπωσδήποτε πρέπει να αυξηθούν ώστε ο  Δήμος να ανταποδίδει παρέχοντας  την απαιτούμενη ασφάλεια σε σκάφη , επιβάτες, εργαζόμενους αλλά και διερχόμενους απο το λιμάνι.

Από τις αρχές Ιουλίου και μετά  το Λιμάνι της Αγίας Ευφημίας λειτούργησε με υπερσύγχρονα πιλαρ αλλά χωρίς συστήματα πυρόσβεσης . Ευτυχώς που δεν συνέβηκε περιστατικό πυρκαγιάς και ευχόμαστε ποτέ να μην συμβεί .

Ο Δήμος οφείλαι άμεσα να τοποθετήσει στη θέση τους όλα τα συστήματα πυρόσβεσης και επιπλέον μέτρα Ασφάλειας όπως είναι οι φύλακες και κάμερες ασφαλείας βεβαίως και να αναπροσαρμόσει τις τιμές του ανάλογα.

Η φροντίδα όλων πρέπει το Λιμάνι της Αγίας Ευφημίας να καταστεί απόλυτα ασφαλές και σύγχρονο , ωστε να το χαίρονται οι κάτοικοι αλλά και  να το εμπιστεύονται οι χρήστες του.

kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button