ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Στη φυλακή καθηγητής για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας εννέα μαθητριών του

Το δικαστήριο διέταξε την αποστολή της δικογραφίας στην εισαγγελία – Τα περιστατικά αφορούσαν σε 12χρονες και 13χρονες μαθήτριες

Σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε αργά απόψε (01/09) το βράδυ από το τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης σε σχολείο της Λέσβου, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εννέα κοριτσιών μαθητριών του.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δικαστήριο διέταξε την αποστολή της δικογραφίας στην εισαγγελία, προκειμένου να ελεγχθεί τυχόν διάπραξη αδικήματος πλαστογραφίας μετά χρήσεως από τον καθηγητή. Το αδίκημα αφορά την πλαστογράφηση του απουσιολογίου του σχολείου, στη χρήση του οποίου – και στις αναφερόμενες σε αυτό απουσίες μαθητριών κατά τις καταγγελλόμενες ημερομηνίες διάπραξης των αδικημάτων – ο καταδικασθείς στήριξε την υπερασπιστική του γραμμή.

Τα περιστατικά αφορούσαν σε 12χρονες και 13χρονες μαθήτριες

«Έναν τρομερό πόνο ψυχής. Ένα παιδάκι μεταξύ 12 και 13 ετών δέχεται σεξουαλική παρενόχληση. Μπήκα στην θέση της κόρης μου, να είσαι σε αυτή την ηλικία και να μην ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις», τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ η μητέρα μιας μαθήτριας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο καθηγητής κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση. Φέρεται να έκανε μεταξύ άλλων μασάζ σε κάποιες μαθήτριες, απρεπείς χειρονομίες και αγγίγματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Τα περιστατικά αφορούσαν σε 12χρονες και 13χρονες μαθήτριες που τελέσθηκαν από το 2016 έως το 2018.

«Ήταν μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου. Και περιέγραψε μία κατάσταση στην οποία και καλά ήθελε να τους δείξει πως περνάμε τα μαλλιά από μπρος προς τα πίσω για ένα Photoshop. Της χάιδεψε το στήθος και αυτό δεν έγινε μία φορά», είπε ο πατέρας μιας μαθήτριας.

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν τον Ιούνιο του 2018 από 6 γονείς και 7 μαθήτριες και ο καθηγητής αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

«Στην παρούσα φάση κατά την εκτίμηση της υπεράσπισης έχουν αποδομηθεί πλήρως οι ισχυρισμοί της κατηγορίας, έχουν αναδειχθεί οι πολλαπλές αντιφάσεις» επεσήμανε μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ο Δημήτρης Σιμεωνίδης, δικηγόρος υπεράσπισης κατηγορουμένου.

«Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά όμως θεωρώ ότι η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων που περιμένει μία ηθική δικαίωση, θα σταματήσει εδώ» είπε ο Γιάννης Πετρέλλης, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας στην ΕΡΤ.

Related Articles

Back to top button