ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΟΕΝΓΕ: Ιδού οι υπεύθυνοι για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας της Σάμης στην Κεφαλονιά!

Ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας της Σάμης, στην Κεφαλονιά, εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ.

Αρχικά στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει: «Διαρκείς μετακινήσεις, εντέλλεσθε, υπερεφημέρευση, καταπάτηση του ωραρίου εργασίας, απειλές κατά των εργαζομένων και συνθήκες επισφάλειας για τους ασθενείς, συνθέτουν το παζλ στο Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας», επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο υπουργείο Υγείας αλλά και στην διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Στη συνέχεια η ΟΕΝΓΕ αναφέρει και τα εξής:

«Επανειλημμένα, εδώ και καιρό, συνεχίζονται οι μετακινήσεις γιατρών, αγροτικών και Επιμελητών προς το νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. Ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί αναγκάζονται σε συνεχόμενες εφημερίες (τη μία μέρα στο νοσοκομείο, την επόμενη στο κέντρο υγείας, κοκ). Αποκορύφωμα τις προηγούμενες ημέρες, η απαίτηση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ (προφορικά) να παραμείνει γιατρός για τρίτη συνεχόμενη μέρα σε εφημερία ελλείψει αλλού ειδικού για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας. Ταυτόχρονα, προφορικές “παραινέσεις” στους αγροτικούς γιατρούς να λειτουργήσουν το Κέντρο Υγείας χωρίς Επιμελητή μέχρι να φτάσει ο συνάδελφος που μετακίνησαν εκτάκτως από την Αμαλιάδα στην Κεφαλλονιά την ίδια μέρα!! Όλα αυτά ενώ είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για το πρόβλημα που είχε προκύψει.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία απέναντι στους γιατρούς του Κ.Υ Σάμης και το λαό της περιοχής αλλά και τις απαράδεκτες απειλές, ευθείες ή συγκεκαλυμμένες απέναντι στους γιατρούς που αναδεικνύουν τα προβλήματα, διεκδικούν και αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς.

Υπουργείο Υγείας και 6η ΥΠΕ φέρουν ακέραια ευθύνη για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλλονιάς που πραγματοποίησε κινητοποίηση για το θέμα με τη συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Απαιτούμε άμεσα, πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των δύο νοσοκομείων του νομού Κεφαλληνίας, να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού».

news4health.gr

Related Articles

Back to top button