ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου απάντα στον Σοϊλού: Η Ελλάδα έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση τρομοκρατίας

Απαντήσεις στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, για όσα υποστήριξε σχετικά με την Ελλάδα με αφορμή την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση είναι σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη, είναι απολύτως καταδικαστέες πράξεις όπως αυτές στην Κωνσταντινούπολη» είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συμπλήρωσε:

«Η χώρα έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομκορατίας παντού στον κόσμο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του προς τον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση για την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (14/11) από το σημείο της έκρηξης στον πεζόδρόμο Ιστικλάλ επιχείρησε να εμπλέξει την Ελλάδα με τον ισχυρισμό ότι οι «τρομοκράτες του ΡΚΚ» που έχουν συλληφθεί για την επίθεση «θα έφευγαν λαθραία για την Ελλάδα σήμερα αν δεν τους συλλαμβάναμε».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Σοϊλού τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από παρακολουθήσεις του δικτύου των τρομοκρατών προσθέτοντας ότι το σχέδιο του ΡΚΚ ήταν «να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

ΠΗΓΗ:Protothema.gr

Related Articles

Back to top button