ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Κεφαλονιάς

Το εντυπωσιακό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

Η ομορφιά του σπηλαίου της Μελισσάνης; Ασύγκριτη. Μπαίνετε στη βάρκα και νομίζετε ότι αιωρείστε στο κενό. Κοιτάζετε ψηλά στο άνοιγμα, εκεί από όπου μπαίνει το φως, και αισθάνεστε δέος. Οι ξεναγοί απολαυστικοί: όλο καντάδες και αστεία!
 

Οι «μυστηριώδεις» καταβόθρες στο Φανάρι

Το νερό χάνεται! Εκεί στο Φανάρι, μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, τα νερά της θάλασσας μπαίνουν σε «μυστηριώδεις» σχισμές και χάνονται κάτω από το λιμάνι και μέσα στα κεφαλλονίτικα βουνά. Οι καταβόθρες είναι ένα ακόμα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που θα συναντήσετε στην Κεφαλονιά.
 

Παράδεισος για θαλάσσιες δραστηριότητες

Η Κεφαλονιά είναι ιδανικό νησί για να το γυρίσετε με σκάφος, φουσκωτό ή ιστιοπλοϊκό, με αμέτρητες ιδιωτικές παραλίες ανάλογης ομορφιάς με τον Μύρτο ή τον Μακρύ Γιαλό. Ξεκινήστε το ταξίδι της εξερεύνησης, ανακαλύψτε τους όρμους που κλείνουν μέσα τους όλη τη σπάνια ομορφιά της Κεφαλονιάς.

Οι διακοπες στην Κεφαλονιά είναι ιδανικές και για όσους αγαπούν τα σπορ. Απολαύστε θαλάσσια σπορ σε όλες τις μεγάλες παραλίες της που έχουν ανάλογες υποδομές, ενώ βιώστε τη μοναδική εμπειρία του sea kayaking και των καταδύσεων σε εντυπωσιακά τοπία, γεμάτα εκπλήξεις, όπως μικρές σπηλιές και λιλιπούτειους όρμους.  
 

Συχνές Ερωτήσεις για την Κεφαλονιά

  • Πού βρίσκεται η Κεφαλονιά;

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί των Επτανήσων. Γνωστή και ως Κεφαλληνία, βρίσκεται βόρεια της Ζακύνθου, νότια της Λευκάδας και δυτικά της Ιθάκης. Είναι το έκτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας.

  • Που να μείνω στις Διακοπές μου στην Κεφαλονιά;

Απολάυστε ανέμελες διακοπές στην Κεφαλονιά σε παραδοσιακά και σύγχρονα ξενοδοχεία. Επιλέξτε για τη διαμονή σας το μαγευτικό και κοσμοπολίτικο Φισκάρδο και αφήστε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του να σας ταξιδέψει νοερά στο χρόνο.

  • Ποια είναι τα Κορυφαία Αξιοθέατα της Κεφαλονιάς;

Δημοφιλή αξιοθέατα της Κεφαλονιάς αποτελούν η Σπηλιά της Μελισσάνης, το γραφικό λιμάνι του Αργοστολίου και ο Εθνικός Δρυμός του Αίνου. Η Κεφαλονιά είναι ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες και προσφέρει εντυπωσιακές γαλαζοπράσινες παραλίες.

πηγή:discovergreece

Related Articles

Back to top button