ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Ο Δήμος Σάμης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ο Δήμος Σάμης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, σας προσκαλεί σε εκδήλωση – συζήτηση την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και ώρα 20.00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης.

  • Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η συμπολίτισσα μας, κ. Ευγενία Κουράτου και μέλος της κοινότητας μεταγγιζόμενων ατόμων, η οποία θα αναδείξει το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας από την πλευρά ενός πάσχοντα.
  • Παράλληλα, η Παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Σάμης, κ. Τασία Φλαμιάτου εκπροσωπώντας την επιστημονική κοινότητα, θα αναπτύξει το θέμα από τη σκοπιά του Ιατρικού Κλάδου και θα απαντήσει σε τυχόν απορίες που όλοι εύλογα μπορεί να έχουμε γύρω από την διαδικασία της αιμοδοσίας.

Η ημέρα αυτή που συμβολίζει την αγάπη, ας αποτελέσει το έναυσμα μιας ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και ελπίδας στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Είναι ζωτικής σημασίας η γνώση και η διαρκής ενημέρωση σε κοινωνικά θέματα όπως η αιμοδοσία και η έμπρακτη συμμετοχή όλων μας με την ανάπτυξη της κουλτούρας της επαναλαμβανόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η ζωή κάποιου κυλάει στο αίμα όλων μας!

Καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποι μας χρειάζονται αίμα για να επιβιώσουν.  Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε στη χώρα μας μείωση της καθιερωμένης προσφοράς αιμοδοσίας λόγω της πανδημίας COVID-19, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Αιμοδοσία- Πράξη αγάπης για το συνάνθρωπο! 

«Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη ζωή»!

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πρόνοιας

Αμαλία Αλυσανδράτου

&

Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Σάμης

ΠΗΓΗ: inkefalonia.gr

Related Articles

Back to top button