ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητσοτάκης στην Κεφαλονιά: Προτεραιότητα σε νοσοκομείο, δρόμο Αργοστόλι –Πόρος, μουσείο και λαϊκές κατοικίες στο Ληξούρι –Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Την Τρίτη στις 9.30 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Κεφαλονιά, στην πρώτη του επίσκεψη ως πρωθυπουργός.

Έχει να ‘ρθει πρωθυπουργός στο νησί μας από το 2016 όταν ο Αλέξης Τσίπρας μας επισκέφτηκε για να εγκαινιάσει το νέο σχολικό συγκρότημα Αργοστολίου, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και να συμμετάσχει σε σύσκεψη για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό του 2014.

Τώρα η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη έχει βαρύνουσα σημασία για την πορεία της Κεφαλονιάς και για τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί, ως σοβαρός και ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Έργα που έχουν μείνει πίσω δεκαετίες, έργα αποκατάστασης ζημιών από το 2014. Το νοσοκομείο Αργοστολίου που ταλαιπωρεί με τις ελλείψεις του τους πολίτες, το επικίνδυνο οδικό δίκτυο και ο δρόμος Αργοστολίου -Πόρου, το αρχαιολογικό μουσείο που μοιάζει «στοιχειωμένο» στη μέση της πόλης, όλα αυτά θα τεθούν στο τραπέζι με στόχο να δρομολογηθούν άμεσα οι λύσεις τους. Γι αυτό θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό μεταξύ των άλλων, η αναπληρωτής υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και φυσικά ο τοπικός βουλευτής Παναγής Καππάτος.

Ανακοινώσεις για το οδικό δίκτυο και την ανακατασκευή του δρόμου Αργοστολίου -Πόρου θα κάνει ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την άφιξη του στον κόμβο της Κρανιάς.

Κατόπιν θα επισκεφτεί στο νοσοκομείο και τη νέα πτέρυγα «Βεργωτή». Το νοσοκομείο που έχει ελλείψεις σε υποδομές και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα παραμένουν και απαιτούνται κονδύλια ακόμα για να αποκατασταθούν οι ζημιές από τον σεισμό του 2014. Πάνε από τότε οκτώ χρόνια και ακόμα οι τοίχοι του παραμένουν γεμάτοι ρωγμές από τις σεισμικές δονήσεις..

Όλα αυτά και άλλα ζητήματα θα συζητηθούν σε δύο συσκέψεις, στην Περιφέρεια και στο δημαρχείο Αργοστολίου.

Σ’ αυτές θα τεθεί και η δημιουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου της πόλης, καθώς προχωρούν, από την κα Μενδώνη, οι σχετικές διαδικασίες και από τους αρμόδιους φορείς οι αλλαγές του ρυμοτομικού σχεδίου που απαιτούνται για την εκ βάθρων κατασκευή του νέου Μουσείου σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές. Ένα Μουσείο για να στεγάσει τον πολύ σημαντικό πολιτισμό της Κεφαλονιάς που οκτώ χρόνια τώρα ήταν …άστεγος!

Ληξούρι και Αγία Ευφημία

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί ακολούθως το Ληξούρι, το σύλλογο “Υπερίων” το σπίτι των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κατόπιν τις Λαϊκές κατοικίες που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από το σεισμό του 2014. Στόχος είναι να δώσει επιτέλους λύση στο μεγάλο πρόβλημα στέγασης των φτωχών οικογενειών της Παλικής που έχασαν τα σπίτια τους στο σεισμό, μέσα από την επισκευή τους η την ανακατασκευή τους.

Επειδή η Κεφαλονιά δεν επλήγη, τα τελευταία χρόνια μόνο από τους σεισμούς αλλά και από τον «Ιανο», ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί και την Αγία Ευφημία για να δει «ιδίοις όμμασι» την πρόοδο των αντιπλημμυρικών έργων και των έργων στο λιμάνι του όμορφου χωριού.

Η μονοεδρική της Κεφαλονιάς και η γκρίνια

Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί μας, έχει και πολιτικές διαστάσεις καθώς η κυβέρνηση έχει εισέλθει στο τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησης της και έχει ξεκινήσει άτυπα η προεκλογική εκστρατεία.

Ο κ. Μητσοτάκης ήδη έχει εντείνει τις επισκέψεις του στην περιφέρεια και σε κάθε πόλη συνομιλεί με τους κατοίκους, με τους καταστηματάρχες, για να εισπράττει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και να ακούσει από πρώτο χέρι τις απόψεις των πολιτών..

Το ίδιο θα κάνει και στο Αργοστόλι που έχει προγραμματιστεί συνάντηση σε καφέ και συζήτηση με τους κατοίκους.

Όμως ο κ Μητσοτάκης θα έχει και αλλού το μυαλό του. Στα κομματικά όργανά της Κεφαλονιάς που έχουν παρατηρηθεί τελευταία σημάδια εσωκομματικών διαφωνιών και εντάσεων μεταξύ διαφόρων εσωκομματικών ομάδων.

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του που αντιλαμβάνονται τη σημασία μιας μονοεδρικής περιφέρειας, θα επιχειρήσουν να απορροφήσουν τις εντάσεις και τη γκρίνια και να ενώσουν το κόμμα για την κρίσιμη μάχη της άνοιξης του 2023.

Πως θα το κάνουν θα το δούμε στο μέλλον….

Πηγή

Related Articles

Back to top button