ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποιες νέες πτήσεις αναμένουμε στην Κεφαλονιά για το 2022(αναλυτικά στοιχεία)

Δέκα ημέρες απομένουν για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί μας καθώς στις 27 Μαρτίου αναμένεται η πρώτη πτήση της Ryanair από το Λονδίνο.

Για τη φετινή σεζόν υπάρχει αισιοδοξία ότι οι αφίξεις θα κινηθούν ακόμα υψηλότερα από πέρυσι ωστόσο πολλά εξαρτώνται από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη.

Προς την Κεφαλονιά το 2022 θα έχουμε και νέες συνδέσεις οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

ΡΩΜΗ/RYANAIR-Από τις 29 Μαρτίου έως τις 29 Οκτωβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα. ΠΑΡΙΣΙ/TRANSAVIA-Από τις 23 Απριλίου έως τις 29 Οκτωβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα. ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ/CONDOR-Από τις 20 Μαίου έως τις 14 Οκτωβρίου μία πτήση την εβδομάδα.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ/CONDOR-Από τις 27 Μαίου έως τις 7 Οκτωβρίου μία πτήση την εβδομάδα.

ΡΩΜΗ/WIZZAIR-Από τις 6 Ιουνίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ/AIR CONNECT-Από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου μία πτήση την εβδομάδα.

ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ/AIR CONNECT-Από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου μία πτήση την εβδομάδα.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ/BLUE AIR-Από τις 25 Ιουνίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου μία πτήση την εβδομάδα. ΝΑΠΟΛΗ/EASYJET-Από τις 29 Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ/EASYJET-Από τις 29 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου μία πτήση την εβδομάδα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/AEGEAN-OLYMPIC-Από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου δύο πτήσεις την εβδομάδα.

ΛΑΡΝΑΚΑ/TUS AIRWAYS-Από τις 13 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου μία πτήση την εβδομάδα. Επίσης την φετινή περίοδο μετά από δύο χρόνια επανέρχονται οι εξής πτήσεις:

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ/TRANSAVIA(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ)-Από τις 22 Απριλίου έως τις 28 Οκτωβρίου μία πτήση την εβδομάδα.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ/SAS-Από 21 Μαίου έως την 1η Οκτωβρίου μία πτήση την εβδομάδα.

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ/SAS-Από 21 Μαίου έως την 1η Οκτωβρίου μία πτήση την εβδομάδα.

ΟΣΛΟ/NORWEGIAN AIR-Από τις 18 Ιουνίου έως τις 13 Αυγούστου μία πτήση την εβδομάδα.

Τις πτήσεις που πραγματοποιούσε τα τελευταία χρόνια η Alitalia από τη Ρώμη θα συνεχίσει η νέα εταιρεία ITA Airways από τις 1-31 Αυγούστου μία πτήση την εβδομάδα.

Επίσης αν και αρχικά η Easyjet είχε ανακοινώσει τη διακοπή των πτήσεων από τη Βενετία τελικά τις επανέφερε και από τις 27 Ιουνίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα. Έχουμε δυστυχώς και κάποιες αρνητικές εξελίξεις:

-Η Volotea ακύρωσε τις πτήσεις από το Μπάρι.-Η Iberia έβγαλε από τους προορισμούς της την Κεφαλονιά και επομένως το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχουμε πτήσεις από τη Μαδρίτη και φαίνεται για την ώρα να κλείνει μια μεγάλη τουριστική αγορά.

-Η Ryanair ακύρωσε τις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη ωστόσο η νέα σύνδεση της Condor από το ίδιο αεροδρόμιο θα περιορίσει σε κάποιο βαθμό τις απώλειες.

Έχουν ενισχυθεί επίσης οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία και σε συνδυασμό και με τις πτήσεις από τις υπόλοιπες χώρες θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο ώστε να έχουμε αύξηση των αφίξεων προς το νησί μας το 2022.

Ας ευχηθούμε σύντομα όλες οι αρνητικές καταστάσεις να εξομαλυνθούν και να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι που χρειάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η τοπική μας οικονομία.

Πηγή kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button