ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 158ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Εορτασμός της 158ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. Στις 21 Μαΐου 1864 ο Άγγλος Αρμοστής Ερρίκος Στόρξ, παρέδωσε τα Επτάνησα στον έκτακτο απεσταλμένο της Ελληνικής Κυβέρνησης Θρ.Ζαΐμη.

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 158ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων από το πρωί της Παρασκευής  20ης Μαΐου 2022  μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 21ης  Μαΐου 2022.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2022

Ώρα 12:00 μ.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου, στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γερασίμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου (Δράπανο).

ΣΑΒΒΑΤΟ  21 ΜΑΙΟΥ 2022

Ώρα  08:00 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα προσέλευσης 10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η             κ. Γαλάτεια Βέρα, Μουσικολόγος  Α΄/βμιας  Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλληνίας.

Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών, από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα 11:45 π.μ. Παρέλαση σπουδαστών ΑΕΝ, μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων, Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αργοστολίου – Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου  – Λυκείου Κεφαλληνίας, Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Νοσηλευτική Σχολή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου, Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Κεφαλληνίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκάτων και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Ευαγγελία Σαμόλη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για κατάθεση στεφάνων στο τηλέφωνο: 26713 60530 μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.

Σας γνωρίζουμε ότι οι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19,  οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

πηγή:kefalonianews.gr

Related Articles

Back to top button