ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προχωρά 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στην Κεφαλονιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Προχωρά 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στην Κεφαλονιά καθώς εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του νέου ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι που αφορούν τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων στο Αργοστόλι.

Το νέο συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε έκταση 31,3 στρεμμάτων περίπου στη θέση Παλιοσταφίδα Τσουρούνα.

Η δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου θα είναι 292 κλίνες.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΤΡΙΗΡΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑΞΤΕ).

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς - Πηγή: ΥΠΕΝ

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς – Πηγή: ΥΠΕΝ

Το προφίλ της επένδυσης

Το ξενοδοχείο και τα συν αυτώ βοηθητικά κτήρια (πισίνες, εστιατόρια, χώροι διασκέδασης και εκγύμνασης) συνιστούν δύο βασικές κτηριακές ενότητες:

  • Η μία (Τμήμα Α) αποτελείται από διώροφο κτήριο,
    • Η άλλη κτηριακή ενότητα (Τμήμα Β) αποτελείται από κεντρικό διώροφο κτήριο και πτέρυγες δωματίων

Α. Τμήμα Α

Πρόκειται για κτίριο με κεραμοσκεπή τοποθετημένο στο υψηλότερο σημείο του γηπέδου σε περίοπτη θέση με θέα 360 μοιρών, προορίζεται για φιλοξενία υψηλής στάθμης. Έχει 43 δωμάτια από τα οποία δύο είναι Σουίτες. Διαθέτει αίθουσα πρωινού, καθιστικό, ενώ στον υπαίθριο χώρο του τοποθετείται πισίνα.

Β. Τμήμα Β

Πρόκειται για Κεντρικό κτίριο με χώρο υποδοχής 160 m2, βεράντα 100 m2, εστιατόριο 110 m2 με υπαίθριο χώρο 190 m2, εν μέρει κεραμοσκεπές με θολωτή διαμόρφωση των κυρίων χώρων. Μία εξωτερική κιονοστοιχία που ορίζει έναν ημιυπαίθριο χώρο προετοιμάζει την είσοδο στο κυρίως κτήριο.

Γ. Πτέρυγες δωματίων

Πρόκειται για διώροφα κτίρια μονής κατεύθυνσης. Τα δωμάτια έχουν μεγάλες βεράντες κλειστές στο ισόγειο και ανοιχτές στον όροφο. Τοποθετούνται σκάλες και ανελκυστήρες για την κατακόρυφη επικοινωνία των δωματίων. Τα δωμάτια φυτεύονται για την βιοκλιματική προσαρμογή των κτηρίων.

Δ. Συγκρότημα κεντρικής δεξαμενής κολύμβησης

Πισίνα 1200 m2 η οποία θα διαθέτει αναψυκτήριο και χώρο εξωτερικών καθήμενων, ο οποίος θα είναι κατάλληλος για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. Η εν λόγω κολυμβητική δεξαμενή, θα είναι σχεδιασμένη κατά μήκος της ακτής.

Ε. Μικρό Εστιατόριο- Beach Bar

Για τις ανάγκες των λουόμενων στην παραλία.

ΣΤ. Υπαίθριος χώρος πολιτισμού- θέατρο 250 θέσεων αμφιθεατρικά τοποθετημένο με φόντο σκηνής τη θάλασσα.

Ζ. Περιβάλλων χώρος
Η ποικιλία του εδάφους συμβάλει στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με αναλημματικούς πέτρινους τοίχους ώστε να διαμορφωθούν επιφάνειες φύτευσης. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στις δαπεδοστρώσεις είναι φυσική πέτρα με αδρή επεξεργασία. Όλοι οι αναλημματικοί τοίχοι θα επενδυθούν με τοπική πέτρα και κρυφό αρμό.

bizness.gr

Related Articles

Back to top button