ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα επιδότησης Φωτοβολταϊκών. Γράφει ο Κωνσταντίνος Πρέντζας

Τέλος στην οριζόντια επιδότηση στην κατανάλωση ρεύματος για το 2023, σύμφωνα με απόφαση του Eurogroup.

Εντός των ημερών αναμένεται από το Υπουργείο ενέργειας η ανακοίνωση του οδηγού του προγράμματος εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών, με μόνο βέβαιο την αύξηση του προϋπολογισμού και συνακόλουθα των δικαιούχων που θα ωφεληθούν του προγράμματος.

Όπως έχω ξαναγράψει, όσα ακούγονται φαίνονται ευνοϊκά, όμως μόνο όταν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις θα είναι ασφαλές να συμβουλεύσεις σωστά όσους αναμένουν το πρόγραμμα για να ελαφρύνουν ένα βασικό έξοδο για το σπίτι ή την επιχείρησής του/της.
Προσωπική εκτίμηση κάνοντας θα πω ότι, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με μπαταρίες, τεχνοοικονομικά, για τον χρήστη δεν πλεονεκτεί, ενώ το ΦΠΑ στο 24% για τον ιδιώτη αποτελεί σημαντική επιβάρυνση στο κόστος του συστήματος.

Ένα είναι βέβαιο και λογικό, και θα το βρουν μπροστά τους οι ενδιαφερόμενοι όταν θα καταθέσουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, θα απαιτηθεί η υπάρχουσα από τον ΔΕΔΔΗΕ αδειοδότηση της εγκατάστασης, με λίγα λόγια, μια διαδικασία που απαιτεί κατά μέσο όρο ένα μήνα όπως η ηλεκτρονική κατάθεση φακέλου αδειοδότησης φωτοβολταϊκού, ως προαπαιτούμενο του προγράμματος συνετό είναι να έχει ήδη υλοποιηθεί!

Κωνσταντίνος Πρέντζας
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.
Πιστοποιημένος Μελετητής & Εγκαταστάτης Φωτοβολταϊκών από το ΚΑΠΕ

kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button