ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

«Σφυροκόπησε» την δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία Petar: Δρόμοι «ποτάμια» και κατολισθήσεις

Στην Κεφαλονιά μέσα σε μία ώρα δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Ζημιές προκάλεσε σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδα απ’ όπου πέρασε η κακοκαιρία Petar. Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Κεφαλονιά, διακόπηκε η κυκλοφορία από τις κατολισθήσεις, ενώ υπήρξε καθίζηση του δρόμου.

Η κακοκαιρία Ρetar σάρωσε τη δυτική Ελλάδα. Μέσα σε 2 ώρες το νερό που έπεσε στα Επτάνησα ξεπέρασε κατά πολύ το μέσο μηνιαίο ύψος για τον Αύγουστο.

Στην Κεφαλονιά μέσα σε μία ώρα δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και από τις κατολισθήσεις διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ υπήρξε και καθίζηση οδοστρώματος

Για προληπτικούς λόγους με απόφαση του Δήμου Σάμης έκλεισε η παραλία του Μύρτου.

«Η παραλία του Μύρτου θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Ως εκ τούτου απαγορεύεται η πρόσβαση στην παραλία για την ασφάλεια των δημοτών. και των επισκεπτών. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. Να είστε προσεκτικοί και ασφαλείς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σάμης.

Χρειάστηκε η επέμβαση του λιμενικού προκειμενου να επιχειρήσει και να τραβήξει στην ακτή ιστιοπλοικο με σημαία Γερμανίας, που βρισκόταν ανοιχτά από το Φισκάρδο με πέντε επιβαίνοντες.

«Ακόμα είναι πολλά φερτά υλικά που θα απομακρυνθούν. τις επόμενες ώρες. Για την Κεφαλονιά δυστυχώς είναι συνηθισμένα όλα αυτά γιατί έχουμε έναν ορεινό όγκο, τον Αίνο, με τεράστιες πτυχώσεις και πολλά ρέματα, με αποτέλεσμα όταν γίνεται μία έντονη και ξαφνική βροχή φεύγουν φερτά υλικά μέσα από τις ράγες και τα ρέματα και πέφτουν μέσα στους επαρχιακούς δρόμους και του δημοτικούς», δήλωσε ο Σταύρος Τραυλός, αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Στη Ιθάκη σημειωθήκαν πτώσεις δένδρων, ενώ στη Βασιλική Λευκάδας πριν ξεκινήσει η μπόρα έπεσε κεραυνός κοντά σε ξενοδοχείο και προκάλεσε πυρκαγιά που την έσβησε η καταιγίδα.

Στην Κέρκυρα η πόλη πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά. Δένδρα κόπηκαν και έπεσαν στα αυτοκίνητα.

pagenews.gr

Related Articles

Back to top button