ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύγχρονο, λειτουργικό και απολύτως αναγκαίο – Εγκαίνια στο νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Κεφαλονιάς

Μια νέα εποχή για το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς σηματοδοτεί το άνοιγμα του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και της Κεντρικής Αποστείρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Μια δωρεά ύψους 1.500.000 ευρώ του κληροδοτήματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, που βρίσκει αντίκρισμα με την δημιουργία αυτού του λειτουργικού και υπερσύγχρονου χώρου.

Και μπορεί η φράση ‘’αχρείαστο να ΄’ναι’’ να ακούστηκε πολλές φορές, κατά την διάρκεια των εγκαινίων, όλοι όμως γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι και πόσο χρειάζεται να υπάρχει ένα τέτοιο τμήμα στο Νοσοκομείο μας.

Τον αγιασμό τέλεσαν οι ιερείς, αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Αποστολάτος, π. Χαράλαμπος Χαρίτος και π. Κωνσταντίνος Τζουβέκας και ακολούθως άγιασαν και τα επι μέρους σημεία του νέου ΤΕΠ.

Την Κυβέρνηση στα σημερινά εγκαίνια εκπροσώπησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, ενώ το παρών έδωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης. Αμφότεροι στον χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του νέου ΤΕΠ για την Κεφαλονιά.

Χαιρέτισαν επίσης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομειου Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης, η εκπρόσωπος του ιδρύματος Γ & Μ Βεργωτή κα Νομικού, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Κεφαλονιάς Κώστας Τσιμάρας, καθώς και εκπρόσωπος των νοσηλευτών του ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Άπαντες αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του νέου ΤΕΠ (θα λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα μετά από μια περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας), ενώ ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, προανήγγειλε και άλλες σημαντικές εργασίες στις κτιριακές υποδομές του Νοσοκομείου, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στα εγκαίνια το παρών έδωσαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, η αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Κρυσταλλία Μιχαλάτου, η αν. διοικήτρια Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου Ζωή Μοσχονά η ειδική σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα τουρισμού Μαρίνα Βεργωτή, ο Παναγής Βεργωτής, ο διοικητής του ΔΙΕΚ Νοσηλευτών και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Νίκος Μοντεσάντος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης Ιωάννης Φισφής, ο πρόεδρος ου Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Διονύσης Γαρμπής, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Ναπολέων Μαραβέγιας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού και φυσικά, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Μετά τον αγιασμό και το κόψιμο της κορδέλας, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του νέου ΤΕΠ και της Κεντρικής Αποστείρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Γιώργος Χαλαβαζής

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button