ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα της κρουαζιέρας στο Αργοστόλι το 2023-Λιγότερες αφίξεις αναμένονται τη φετινή χρονιά

Σχεδόν 3 μήνες απομένουν για να ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδο με τον προγραμματισμό όσον αφορά τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στο Αργοστόλι να έχει ολοκληρωθεί και θα σας παρουσιάσουμε σήμερα αναλυτικά το πρόγραμμα:

Με βάση λοιπόν τα επίσημα στοιχεία αναμένονται συνολικά στο Αργοστόλι 102 προσεγγίσεις σαφώς λιγότερες από τις 143 που ήταν αρχικά προγραμματισμένες για την περασμένη σεζόν.

Είχαμε τονίσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι κάποιες εταιρείες εγκατέλειψαν και πάλι το νησί μας ενώ κάποιες άλλες μείωσαν τις αφίξεις τους κάτι που φαίνεται και στο επίσημο πρόγραμμα.

Ελάχιστες θα είναι και οι φορές με 2 ή 3 αφίξεις την ίδια ημέρα.

Το κρουαζιερόπλοιο με τις περισσότερες επισκέψεις θα είναι το MSC OPERA που έχει προγραμματίσει 24 αφίξεις στο Αργοστόλι και η εταιρεία εκπροσωπείται στο νησί μας από τον τουριστικό πράκτορα κ.Βασιλάτο.

Στα αξιοσημείωτα του προγράμματος είναι η άφιξη στις 7 Ιουνίου του Disney Dream ενώ το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει στο Αργοστόλι είναι το Norwegian Breakaway μέγιστης χωρητικότητας 3.963 επιβατών με αφίξεις την 1η Ιουνίου και στις 9 Οκτωβρίου.

Στα αρνητικά είναι οι ελάχιστες αφίξεις από την άλλη μεγάλη εταιρεία την Costa Cruises που θα επισκεφτεί το Αργοστόλι μόνο 6 φορές…!!!

Η πρώτη εικόνα δείχνει ότι οι αφίξεις στο Αργοστόλι θα κυμανθούν σε αρνητικό πρόσημο συγκριτικά με το 2022 ωστόσο θα περιμένουμε και τους επόμενους μήνες ώστε να δούμε αν θα προκύψει κάποια διαφοροποίηση.

kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button