ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – Το πρόβλημα ανεύρεσης στέγης στην πόλη του Αργοστολίου

Το πρόβλημα ανεύρεσης στέγης στην πόλη του Αργοστολίου

Εν όψη της χειμωνιάτικης σεζόν νεοπροσληφθέντες δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί και εκατοντάδες φοιτητές αναζητούν εναγωνίως ενοικιαζόμενα  διαμερίσματα στο Αργοστόλι. Χρόνια τώρα Δημοτικές Αρχές και φορείς αγωνίζονται για την σωστή στελέχωση του Νοσοκομείου έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι, όπου δόθηκαν αγώνες έτσι ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία αποτελώντας δύο από τα πιο αξιολογά πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας με εκατοντάδες νεοεισακτέους φοιτητές κάθε χρόνο.

Στην τραγική εξίσωση προστίθενται οι καθηγητές και δάσκαλοι όπου αφήνουν πίσω τους τον τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειες τους για να στελεχώσουν τα σχολεία του Αργοστολίου.

Οι ελάχιστες βραχυχρόνιες μισθώσεις διαμερισμάτων σε συνδυασμό με τα εξωφρενικά μηνιαία ενοίκια οδηγούν όλους αυτούς τους ανθρώπους σε απόγνωση.

Οι φοιτητές όπου αδυνατούν να βρουν έγκαιρα κατοικία εγκαταλείπουν το νησί και το όνειρο τους για τη φοίτηση σε τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι. Σε άλλες περιπτώσεις ακόμη και με την εύρεση ακινήτου, οι οικογένειές τους αδυνατούν να προσφέρουν οικονομική υποστήριξη οδηγώντας τους στο ίδιο αποτέλεσμα. Όσοι τελικά σταθούν «τυχεροί» βρίσκονται αντιμέτωποι τον Ιούνιο, στην αρχή της εξεταστικής, με την τουριστική βραχυχρόνια μίσθωση όπου τους εκτοπίζει από τα διαμέρισμα όπου διέμεναν έως τότε.

Καθηγητές και γιατροί αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά προσπαθώντας να παραμείνουν στην Κεφαλονιά. Τις περισσότερες φορές τα υπέρογκα ενοίκια συνδυάζονται με ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα όπου με το ζόρι μπορεί να «βολευτεί» ένα άτομο.

Κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα, κάθε χρόνο η ίδια τρομερή αγωνιά!

Πότε επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει να αξιοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης ακολουθώντας τα παραδείγματα Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας οι οποίες  χρησιμοποιούν κονδύλια για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και φοιτητών εστιών σε αστικές και μη αστικές περιοχές;

ΠΗΓΗ: kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button