ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φαραντουρης στην ΕΡΤ απο Κεφαλονια: Στραγγλίζει μικρομεσαίους το ενεργειακό -Στα 700 ευρώ η Μwh!

“Μια μικρή οινοπαραγωγική μονάδα, ένα μικρό ελαιοτριβείο ή μια μονάδα μεταποίησης σήμερα στην Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις αυξημένες τιμές ενέργειας”.

Όπως είπε, “η κατάσταση είναι κρίσιμη τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” ενώ εκτίμησε ότι “τους επόμενους μήνες θα δούμε ακόμη πιο φουσκωμένους λογαριασμούς”

Εκτίμησε πως “λύση στο ενεργεικό πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο με ρυθμιστική παρέμβαση αποσύνδεσης της υψηλότατης τιμής φυσικού αερίου όπως διαμορφώνεται στα χρηματιστήρια ενέργειας και στο δικό μας από την τελική τιμή της κιλοβατώρας”.

Ως βασικό πρόβλημα για το ενεργειακό στη χώρα μας εντόπισε το ότι ” δεσμέυσαμε το ενεργειακό μας μείγμα σε ένα ορυκτό καύσιμο – το φυσικό αέριο- που καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος, είναι και εισαγόμενο. Την ίδια ώρα η τιμή του φυσικού αερίου, έχει ανέβει πάρα πολύ στις χρηματιστηρικές αγορές και αυτό επιδρά στην τιμή της κιλοβατώρας, στην τσέπη μας και στο λογαριασμό που έρχεται στη μικομεσαία επιχείρηση”.

Σημειώνεται ότι για σήμερα η τιμή διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρωπη, στα €700/Mwh

Related Articles

Back to top button