ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΦΑΣΗ Β’ “ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ” — Επεξεργασία στοιχείων – Ανάλυση μετρήσεων – Διερεύνηση Κυκλοφοριακών Προτάσεων

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Αργοστολίου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης «Κυκλοφοριακής Μελέτης για τη βελτίωση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και την οργάνωση της στάθμευσης στην πόλη του Αργοστολίου».

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου από τον Μελετητή – Συγκοινωνιολόγο κ. Στέλιο Ευσταθιάδη η Β΄ Φάση της μελέτης με την καταγραφή των στοιχείων, την ανάλυση των δεδομένων καθώς και την υποβολή σεναρίων για τις απαιτούμενες δράσεις και ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας.

Στην Α΄ Φάση Διαβούλευσης που προηγήθηκε της παρουσίασης της μελέτης, οι συμπολίτες και οι φορείς του τόπου μας είχαν τη δυνατότητα υποβολής απαντήσεων σε συγκεκριμένα ερωτήματα καθώς και έκφρασης γενικών προτάσεων.

Στην παρούσα Β’ Φάση, με τα δεδομένα που ο μελετητής παρουσιάζει αλλά και τα σενάρια λύσης που προτείνει καλούνται τόσο οι φορείς όσο και οι συμπολίτες μας να μελετήσουν, να αξιολογήσουν και να υποβάλλουν παρατηρήσεις και προτάσεις επί των εναλλακτικών σεναρίων.

Η Φάση αυτή θα διαρκέσει μέχρι τέλος Απριλίου. Στης συνέχεια, θα αξιολογηθούν εκ νέου οι παρατηρήσεις και προτάσεις από την μελετητική ομάδα προκειμένου να υποβληθεί η Τελική και Οριστική Μελέτη.

Η Συμμετοχή σας κρίνεται σημαντική και απαραίτητη. Γι’ αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε στην κρίσιμη αυτή διαδικασία

Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την έκφραση και τη συμμετοχή όλων των επαγγελματιών, κατοίκων ακόμα και επισκεπτών της πόλης μας.

Στόχος, της προσπάθειας είναι να καταστεί η πόλη περισσότερο λειτουργική και ασφαλής με επίκεντρο όχι μόνο την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Διονύσιος Μινέτος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Related Articles

Back to top button