ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ : Απόψε! Ρεσιτάλ κλαρινέτων με συνοδεία πιάνου

«Με ιδιαίτερη χαρά το Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 8μμ στην αίθουσα συναυλιών της, η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας (ΦΣΚ) φιλοξενεί μία ξεχωριστή συναυλία δύο ταλαντούχων νέων μουσικών (κλαρινέτο – Ευαγγελία Νικολούζου & Αντώνης Μπουραχάνης) με συνοδεία πιάνου (Θάνος Μαργέτης). Θα ερμηνεύσουν έργα Denissow, Koppel, von Weber, Mozart και Mendelssohn.

 Μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη συναυλία του Ιανουαρίου κινηματογραφικής μουσικής από τον καλλιτεχνικό Δ/ντή του Ωδείου μας κ. Τσαλαχούρη (με ταυτόγχρονη προβολή της ταινίας Αστέρωγια την οποία είχει συνθέσει την μουσική), στο πλαίσιο του καταστατικού μας σκοπού «… διάδοση της μουσικής» αυτή είναι η 2η συναυλία μας. Η συναυλία αυτή είναι αφιερωμένη στο κλαρινέτο, ένα όργανο απαραίτητο σε κάθε συμφωνική ορχήστρα, με ειδικό βάρος στην ελληνική δημοτική μουσική αλλά βεβαίως και στην μουσική παράδοση του Ιονίου, όντας βασικό όργανο στις Μπάντες. 

Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωϊ, οι σολίστ της συναυλίας θα προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια-μαθήματα κλαρινέτου στους μουσικούς και μαθητές της Μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας. 

Η συναυλία αυτή υλοποιείται μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας του Ωδείού Αθηνών και του ωδείου της ΦΣΚ. Σας περιμένουμε.»

kefaloniapress.gr

Related Articles

Back to top button