ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φωτεινό» σημείο πολιτισμού στο κέντρο του Αργοστολίου! Το Χαροκόπειο Εργαστήριο από σήμερα στον πύργο της Καμπάνας! (εικόνες/video)

Σημαντική μέρα σήμερα για το Χαροκόπειο Εργαστήριο, τον πύργο της Πλατείας Καμπάνας, αλλά και για την πόλη του Αργοστολίου.

Από σήμερα, λοιπόν, ένα νέο σημείο πολιτισμού δημιουργείται στο κέντρο του Αργοστολίου, με την μετακίνηση στον χώρο του περίφημου ρολογιού της Πλατείας Καμπάνας, του ιστορικού Χαροκόπειου Εργαστηρίου.

Είναι γνωστή άλλωστε η μεγάλη συνεισφορά του Χαροκόπειου Εργαστηρίου στους Κεφαλονίτες και τις Κεφαλονίτισσες, που από πολύ παλιά, υπήρξε χώρος, πολιτισμού, δημιουργίας, αλλά και μάθησης!

Πλέον από σήμερα άνοιξε στο ισόγειο χώρο του πύργου της Καμπάνας και στο αμέσως επόμενο διάστημα, να ανοίξουν και οι δύο όροφοι με επίσης σημαντικές πολιτιστικές δημιουργίες, εκθέσεις και δράσεις.

Ανανεωμένο και σε κεντρικό χώρο, φιλοδοξεί να δώσει γνώση και πολιτισμό σε όσους το τιμήσουν με την παρουσία τους!

IMG 20220419 100039
DSC 0068

Η έφορος του Χαροκόπειου Εργαστηρίου κα Στάμω Σκλαβουνάκη μίλησε για την σημαντικότητα αυτής της μετακίνησης στην πλατεία Καμπάνας.

Παρακάτω όσα είπε στην κάμερα του Inkefalonia.gr για την σημερινή σημαντική μέρα.

«Ιστορική» είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «για την μεταφορά του Χαροκόπειου στην Καμπάνα», ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να λείπει από το άνοιγμα του Εργαστηρίου στο νέο του χώρο.

Μαζί του, αντιδήμαρχοι και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Τσιλιμιδός και Σπύρος Σαμούρης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής και ο σύμβουλος δημάρχου σε θέματα πολιτισμού Βίκτωρας Ρουχωτάς.

Όλοι τους ξεναγήθηκαν στους νέους χώρους του Χαροκόπειου Εργαστηρίου και θαύμασαν από κοντά τα σημαντικά εκθέματα που παρουσιάζονται!

Το Χαροκόπειο Εργαστήριο στην πλατεία Καμπάνας, θα λειτουργεί τις ημέρες του Πάσχα με βάση το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και εν συνεχεία με το ωράριο των καταστημάτων.

Αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε και να δείτε από κοντά μοναδικά κομμάτια κεφαλλονίτικης χειροποίητης τέχνης και λαογραφίας!

Επιμέλεια: Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω σε εικόνες όσα όμορφα εκτίθενται στο Χαροκόπειο Εργαστήριο 

1
IMG 20220419 102626
IMG 20220419 101552

DSC 0082n
DSC 0017

Πηγή: inkefalonia.gr

Related Articles

Back to top button