ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Οριοθετήθηκε στην Κεφαλονιά – Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε Παιανία και Κάρυστο

Στην Κεφαλονιά παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ωστόσο πλέον η φωτιά έχει οριοθετηθεί-Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής τα ξημερώματα σε φωτιά στην Παιανιά και το πρωί στην Κάρυστο.
Θοδωρής Παναγιωτίδης
08 Αυγούστου 2022 07:50
Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ σε δασική έκταση, σε ορεινό και εξαιρετικά δύσβατο σημείο, στα Αννινάτα Κεφαλονιάς,χωρίς να κινδυνεύσουν οικισμοί.

Στο σημείο παραμένει και επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, μέχρι να την θέσει εντελώς υπό έλεγχο, καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι. Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές, δύο μηχανήματα έργου για διάνοιξη ζωνών, υδροφόρες ΟΤΑ και από νωρίς το πρωί δύο αεροσκάφη.

Άμεση ήταν εντωμεταξύ η επέμβαση της Πυροσβεστικής τα ξημερώματα σε φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε σπίτια, στην Παιανία, αλλά και νωρίς το πρωί σε δασική έκταση σε ορεινό σημείο, στα Μεσοχώρια του Δ. Καρύστου Εύβοιας, όπου και οι δύο φωτιές έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Νότια Εύβοια
  • Αργολίδα και περιοχές στην Κορινθία
  • Περιοχές σε Έβρο, Θάσο

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Φωτιές: Οριοθετήθηκε στην Κεφαλονιά - Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε Παιανία και Κάρυστο

Πηγή

Related Articles

Back to top button